Кожен може стати корисним у прагненні до Перемоги Нова мода: майстрині створюють шедеври маскувальних костюмів

Кожен може стати корисним у прагненні до Перемоги Нова мода: майстрині створюють шедеври маскувальних костюмів

Хочеться подякувати кожному мешканцю нашої громади, який робить внесок у те, щоб Україна виборола мир у війні з путінською країною-агресором. Економіка має працювати, щоб забезпечувати життєдіяльність громади, тож спасибі всім, хто повернувся зараз до справ.

Купуємо запашний хліб — дякуємо пекарям! На вулиці прибрано біля під’їзду — дякуємо прибиральникам! Маємо можливість підстригтися — дякуємо перукарям! Надходить гуманітарна допомога — дякуємо волонтерам! У містах майорить український прапор — дякуємо захисникам!

Серед наших місцевих волонтерів — майстрині з пошиття маскувальних костюмів і сіток. Створили імпровізований центр: необхідна, креативна справа і завзято працюють на результат.

Ініціатор цього — містянка Олеся Подималкіна. Її перша освіта — дизайн одягу, а ідея прийшла, коли вдома з родиною плели маскувальну сітку між «забігами» в укриття.

— Як дизайнер знаюся на тканинах, кольорах та матеріалах, — розповіла «Звягелю» Олеся. — Умію добре шити та організовувати навчальний  процес, бо за другою освітою я педагог. Наразі всі навички знадобилися, на жаль, що в такій ситуації. Біля мене зараз скоординувалися творчі люди. Ми разом робимо корисну справу. Жінки і хлопці психологічно відволікаються від жаху, що коїться в нашій країні. Тканину беремо зі старих речей. А ще з цим допомагають багато магазинів, підприємств і підприємців. Фабрика «Леся» безкоштовно надала нам рулони тканин.

Замовниками центру пошиття маскувальних засобів є військові, хлопці з територіальної оборони, добровольчих формувань. Аби виконати замовлення, важливо знати: для яких саме потреб має використовуватися сітка (накриття мішків, техніки, бліндажів тощо), для якої місцевості підібрати потрібну кольорову гаму. Сітка повинна маскувати, але водночас бути легкою і через неї має бути добре видно. Те саме стосується маскувальних костюмів.

\"Кожен \"Кожен \"Кожен \"Кожен \"Кожен \"Кожен \"КоженКоли об’єднуються творчі люди — виходить щось не лише корисне, а й дуже креативне. Про це свідчать моделі, що з’являються під час роботи.

«У нас свій «Fashion week», — жартують майстрині. — Кожен маскувальний  костюм — витвір мистецтва. Можемо після війни організувати модельний показ».

Для маскувальних костюмів необхідна фурнітура: штучне листя і зелень можна приносити для роботи в Палац культури. Та й усіх, хто має бажання долучитися до справи, постійно запрошують через оголошення в мережі. Наразі сітки не потрібні — майстрині «обплели» місто і район.

Прикладів корисних справ буде чим більше, якщо кожен докладе зусиль у межах своїх можливостей. Це — наша підтримка українських захисників у тилу. Усі разом ми — сила. Кожен — на своєму фронті. Слава Україні!

Юлія КЛИМЧУК