На Житомирщині поліція виявила 158 нетверезих водіїв

На Житомирщині поліція виявила 158 нетверезих водіїв

Із 24 лютого на автодорогах Житомирщини поліцейські Головного управління Національної поліції в області виявили 112 керманичів транспортних засобів, які за зовнішніми ознаками перебували у стані сп’яніння. Ще 44 таких водії зупинили патрульні УПП Житомирщини. Відносно всіх складені адміністративні матеріали, що передані на розгляд судів. Транспортні засоби затримані, вирішується питання про їх передачу для потреб Збройних Сил України.

26 березня у с. Биківці інспектори сектору реагування патрульної поліції Чуднівського відділення поліції після 21:30 зупинили автомобіль ГАЗ-24, водій якого порушив установлені обмеження пересування під час комендантської години.

Під час спілкування з чоловіком, 57-річним місцевим жителем, поліцейські помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Керманич відмовився від проходження медичного огляду на визначення його стану.

Поліцейські оформили адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП. Їх передано на розгляд суду.

Транспортний засіб вилучено, відповідно до встановленого під час воєнного стану порядку, до вирішення питання щодо його подальшої приналежності.

Нагадуємо, відповідними розпорядчими документами визначено особливий порядок, який може застосовуватися під час воєнного стану в частині оплатного вилучення майна, в тому числі — у порушників, — повідомляє поліція Житомирської області.

За матеріалами ГУ НП у Житомирській області