Замовлення на маскувальні костюми надходять з інших міст

Замовлення на маскувальні костюми надходять з інших міст

Ми писали вже у «Звягелі» про людей, які займаються в Новограді-Волинському пошиттям маскувальних костюмів. Їх робота настільки корисна та актуальна, що замовлення почали надходити з різних міст України. Замовники кажуть, що готові оплачувати роботу, але майстрині переконані, що робота має залишатися волонтерською. Кошти замовникам радять перераховувати на потреби ЗСУ.

\"ЗамовленняЧерез мережу волонтери центру з пошиття сіток та костюмів закликають містян до активності:

«Дівчатка, дуже потрібні ваші ручки! Особливо тих, хто вміє в’язати або шити. Ми з командою займаємося виготовленням маскувальних костюмів для наших захисників. Замовлень і роботи багато. Людей, на жаль, бракує.

Ми не встигаємо виконувати замовлення. Будь ласка, приходьте в Палац культури. Інформація — за телефоном: (063) 307-69-47».

Містяни діляться враженнями від роботи:

«Сьогодні згадувала, як вчителька трудового навчання колись казала, що в мене виходять дуже криві вузли. Тепер мої «криві» вузли стали корисними. Звертаюся до містян, котрі не знають, чим себе зайняти. Приходьте і допомагайте в’язати маскувальні сітки. Хоча б ненадовго. Навіть, якщо один раз прийдете на пару годин, це вже — допомога. Дівчата тут працюють постійно, як бджілки, Миру всім!»

«Сьогодні вперше спробувала себе у створенні маскувальних костюмів. Якби не війна, то написала б багато захоплених слів про цікавий творчий процес. А поки що кожен вузлик майстрині (є тут і хлопці, до речі) зав’язують із думками про Перемогу України. Просимо в Бога сил та благословення для наших захисників!»

«Рекомендую усім, хто бажає бути корисним і хоче відволіктися від важких новин. Виникла думка, що створювати одяг у стилі «мілітарі» — цікаво, але краще — у мирний час. Дівчата вже стільки цікавих моделей створили, що як буде перемога — обіцяють показ», — діляться враженнями помічники майстрів-волонтерів.

Юлія КЛИМЧУК