Компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Крок 1. Внести відомості щодо свого приміщення приватного житлового фонду, доступного для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, до веб-ресурсу «Прихисток» (https://prykhystok.gov.ua/). Ця дія робиться самостійно власником або виконавчими комітетами при зверненні власника.

Крок 2. Не пізніше наступного дня після розміщення внутрішньо переміщених осіб подати заяву (в паперовій або електронній формі, з використанням ЕЦП) до виконавчого комітету (вул. Шевченка, 16, каб. №14), в довільній формі, але в якій обов’язково зазначити:

— прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб;

— додати довідки про відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги;

— додати копії документів, що посвідчують особу внутрішньо переміщених осіб (паспорти, закордонні паспорти, водійські посвідчення, інші посвідчення особи, свідоцтва про народження тощо).

Крок 3. Протягом п’яти днів після закінчення календарного місяця (1-5 число кожного місяця) необхідно подати заяву до виконавчого комітету про отримання компенсації (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/333-2022-%D0%BF#n31).

Власник житлового приміщення також зобов’язаний у день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні.

Гуманітарний координаційний центр Новоград-Волинської міської ради