Кримінал 14/2022

Кримінал 14/2022

Поліцейські відвідали сім’ї зі складними життєвими обставинами


Днями ювенальні інспектори Новоград-Волинського райвідділу відвідали сім’ї, що проживають на території Баранівської громади та перебувають на обліках соціальних служб. В умовах воєнного стану правоохоронці постійно підтримують зв’язок із родинами, що потребують допомоги.

Поліцейські перевірили умови, в яких проживають діти, та нагадали про правила безпечної поведінки в нинішній час. Правоохоронці передали дітлахам одяг, взуття та іграшки, які вони зібрали разом із небайдужими громадянами.

Ювенальні інспектори не вперше підтримують такі родини та надалі надаватимуть необхідну допомогу батькам і дітям.

Шановні громадяни, не залишайтесь осторонь та, за можливості, підтримайте добрими справами тих, хто цього потребує. Адже нині найважливіше — підтримка один одного!

ДТП у Житомирському районі: водій загинув, травмувався 6-річний хлопчик


Дорожньо-транспортна пригода сталася 3 квітня у с. Новинах Курненської громади. Внаслідок зіткнення двох автомобілів водій одного з них загинув, інший — госпіталізований. В автопригоді травмувався 6-річний хлопчик. Поліцейські встановлюють всі обставини.

Попередньо, близько 20:35, водій автомобіля «Audi», 36-річний житель Довбиша, рухаючись у напрямку дороги «Київ — Чоп», виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем «Nissan» під керуванням 44-річного херсонця.

У результаті ДТП водій «Audi» загинув на місці події. Водій позашляховика та його 6-річний син отримали тілесні ушкодження та були ушпиталені до лікарні.

Шановні водії! Під час керування транспортними засобами суворо дотримуйтеся Правил дорожнього руху та заходів безпеки. Обов’язково користуйтеся пасками безпеки, дітей перевозьте, використовуючи спеціальні засоби, що дозволять убезпечити їх від травмування, в разі дорожніх інцидентів.

Враховуйте погодні умови та стан дорожнього полотна. Обирайте таку швидкість руху, щоб мати змогу постійно контролювати свій транспортний засіб і вчасно реагувати на зміну дорожньої ситуації. При потребі виконати маневр, не забувайте переконатися, що це буде безпечно для всіх учасників руху.

Із початку війни поліцейські Житомирщини розшукали понад два десятки людей


Оперативники розшукового відділу Управління карного розшуку ГУНП встановили місце перебування 7 цивільних осіб, з якими рідні втратили зв’язок за тих чи інших обставин із 24 лютого 2022 року. Також знайшли та доставили до органів досудового або судового провадження за цей період 12 підозрюваних чи обвинувачених у кримінальних діяннях.

Попри подвійне навантаження для забезпечення порядку та безпеки жителів громад, поліцейські продовжують виконання і безпосередніх завдань, пов’язаних із протидією криміналітету та допомоги тим, хто її потребує.

Так, із 24 лютого до поліції звернулися 7 жителів області із заявами про втрату зв’язку з рідними через ведення бойових дій на територіях їх можливого перебування.

Наприклад, 27-річного жителя Гостомеля рідні розшукували з моменту захоплення міста рашистами. Поліцейські вже встановили, що чоловіка ординці силоміць вивезли на територію Білорусі, де утримували незаконно в полоні. Завдяки спільним зусиллям рідних та оперативників, вдалося не лише встановити його місце перебування, а й передати чоловікові документи для втечі та перетину кордону з Польщею.

46-річний житель Чуднівського району за кілька днів до початку війни поїхав на роботу в Бучанську громаду Київщини. Згодом зв’язок із ним у рідних зник, і вони звернулися до поліції за допомогою. Оперативники знайшли чоловіка, нині він повернувся додому.

У Житомирі поліцейські відшукали 16-річну юнку, яка упродовж тижня не спілкувалась із рідними.

Загалом же встановлено місце перебування 11 цивільних, безвісно зниклих, громадян та ще 12 осіб, підозрюваних або обвинувачених у кримінальних діяннях.

Зокрема, встановлено місце перебування та затримано 28-річного жителя Новограда-Волинського, який переховувався від правоохоронців у Києві. Чоловікові інкримінується незаконне позбавлення волі людини та заволодіння транспортним засобом. Він — під арештом.

17 березня затримано між селами Хорошівської громади іншого обвинуваченого в низці крадіжок.

Встановлено місце перебування 47-річного підозрюваного в економічних кримінальних діяннях. Чоловік, намагаючись утекти від війни та уникнути правосуддя, після початку широкомасштабних воєнних дій утік із Києва, де до того перебував, в одне з селищ Житомирщини. Він підозрюється у причетності до правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 239 (Забруднення або псування земель) та ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) КК України.

Окрім того, оперативники розшукового відділу УКР ГУНП ідентифікували тіла 6 загиблих у результаті воєнних злочинів агресора.

Шановні громадяни! Якщо ви втратили зв’язок із рідними, які проживали чи перебували на території бойових дій, звертайтеся до поліції.

За матеріалами поліції підготував Олег БРЮХАНОВ