Кілька сотень мішків сміття вивезено на звалище. На площі Лесі Українки висаджено алею сакур

Кілька сотень мішків сміття вивезено на звалище. На площі Лесі Українки висаджено алею сакур

У Новоград-Волинській громаді триває місячник благоустрою. Колективи підприємств, установ, організацій, ОСББ та, власне, всі небайдужі долучаються до прибирання парків, скверів, берегів річок, дворів і т. д.

«Ми — за чисте довкілля!» — під таким гаслом колектив Водоканалу взяв участь у весняній толоці й попрацював над прибиранням берегів річок Случ і Смолка.

\"Кілька«Понад 150 мішків сміття та великогабаритного непотребу зібрано й вивезено на звалище. Закликаємо всіх жителів громади не засмічувати навколишнє середовище та піклуватися про екологію!» — повідомив про підсумки прибирання Водоканал на своїй сторінці у Фейсбуці.

\"КількаЖителі сіл Наталівка й Олександрівка спільними зусиллями прибирали територію від сміття, бур’янів, розчистили чагарники. «До прибирання майбутнього парку відпочинку, де ще планується висадка дерев, активно долучилася молодь. Кожен із нас наближає нашу Перемогу. В єдності — наша сила!» – відзвітував про роботу сільський староста Анатолій Терещук.

80 мішків сміття в межах екологічної акції «Чистий берег — чиста річка!» зібрали й вивезли колективи управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, міського Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та дитячо-юнацької спортивної школи ім. В.П. Єрмакова, які 11 квітня прибирали береги Случі в районі Фортеці та прилеглу територію.

«Хочеться вкотре наголосити на необхідності дбайливого ставлення до природи, яка потопає від нашого з вами залишеного сміття, а це, в першу чергу, негативно впливає і на загальну екосистему планети. Адже чисте довкілля — це чисте повітря!» — закликали жителів громади не засмічувати навколишнє середовище учасники акції.

Працівники управління культури і туризму міської ради, спільно з підпорядкованими галузевими закладами, провели прибирання на площі Лесі Українки. Здійснили часткову вирізку дерев на ділянці поблизу Фортеці, де заплановано облаштувати сквер (між Палацом культури і найближчою до Фортеці п’ятиповерхівкою).

\"Кілька \"КількаЦього тижня на площі Лесі Українки завершено висадку нової алеї. Замість зрізаних каштанів поблизу відділення «Укрпошти» працівники КП «Новоград-Волинськжитлосервіс» висадили 15 сакур. Нагадаємо, 14 дерев породи сакура було висаджено поряд із Палацом культури минулого року.

Як повідомляє управління житлово-комунального господарства та екології міської ради, продовжується прибирання вуличного змету. Днями змет вивезено з вулиць Волі, Гетьмана Сагайдачного, Герцена. Заплановано вивіз на вулицях Академіка Лисіна, Ціолковського та Відродження.

Розпочато роботи з грейдерування вулиць із м’яким покриттям. Зокрема, роботи проводилися в мікрорайонах «Морське», «Смолка», «Кар’єр».

У найближчих планах — прибирання Парку Перемоги (14 квітня, з 10:00) та екокуточка навколо водойми поблизу залізничного переїзду (вул. Шевченка, 103А, 14 квітня, з 11:00). До участі в толоці міська рада також запрошує наших гостей — внутрішньо переміщених осіб. Обіцяють усіх забезпечити інвентарем.

Особливість цьогорічної толоки — в тому, що на неї майже не передбачені бюджетні видатки. Адже кошти бюджету спрямовують переважно на захищені статті, оборону і матеріальні резерви. Тому житлово-комунальне управління звертається до населення по допомогу в забезпеченні спецтехнікою для вивозу сміття після прибирання. «Хто має таку можливість, чекаємо на ваш дзвінок за тел.: (093) 200-88-85», — йдеться в повідомленні.

Наразі в управлінні ЖКГ обговорюють варіанти заохочення громади до оформлення клумб і квітників. За словами начальника управління Олега Годуна, вітаються всі добрі наміри й ініціативи. Тож, слідкуйте за анонсами й оголошеннями — спільними зусиллями зробимо громаду чистою й квітучою!

Олег БРЮХАНОВ


Фото з Фейсбуку