На Житомирщині поліцейські вибухотехніки знешкодили понад сотню нерозірваних боєприпасів

На Житомирщині поліцейські вибухотехніки знешкодили понад сотню нерозірваних боєприпасів

Фахівці вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини працюють на місцях вибухів у регіоні, збираючи наочні свідчення воєнних злочинів російського агресора. Фактично щодня вони реагують на повідомлення про можливу загрозу від підозрілих предметів або виявлених нерозірваних бойових припасів.

Із початку широкомасштабного вторгнення армії російської федерації в Україну кількість службових виїздів вибухотехнічного підрозділу поліції значно зросла.

Фахівці безпосередньо працюють на місцях вибухів у північних і північно-східних районах області. Майже щодня вони ліквідовують загрозу вибухів у різних громадах регіону, знешкоджуючи нерозірвані боєприпаси або підозрілі предмети.

Поліцейські застерігають: найнебезпечніші з боєприпасів — сучасні, ворожої російської армії з радіоелектронними підривачами, що з різних причин не вибухнули і перебувають у зведеному стані.

Поліцейські закликають громадян бути пильними й обережними. Обов’язково поясніть дітям про необхідність бути уважними та не торкатися підозрілих предметів та завідомо небезпечних боєприпасів. До них не можна близько підходити, рухати, переносити, нагрівати, стукати тощо. Позначте місце знахідки яскравою тканиною, гілкою або стрічкою. Подбайте, щоб ніхто з людей не заходив у потенційно небезпечну зону. Про виявлення подібних знахідок повідомте до найближчого відділку поліції, штабу територіальної оборони або органу влади.

Також повідомити про такі факти можливо через чат-бот Кіберполіції у Телеграм @ukraine_avanger_bot або зателефонувавши до територіальних підрозділів поліції.

Про правила поведінки із нерозірваними снарядами можна дізнатися на сайті: https://www.ukraine-cat-uxo.com/t-ua, який створений Нацполіцією спільно з колегами з Англії.

Нагадаємо, за інформацією Національної поліції України, лише в Києві та області фахівці Нацполіції спільно з ДСНС вилучили та знищили понад 10 тисяч боєприпасів.

Відділ комунікації поліції Житомирської області