Переможці рейтингу «Гордість громади-2021»

Переможці рейтингу «Гордість громади-2021»

«Підприємство року»


ПрАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», гендиректор — Сергій Портянко. Один із найбільших виробників хліба та хлібобулочної продукції в Житомирській області. Вироби неодноразово нагороджувалися золотими, срібними та бронзовими медалями на міжнародних виставках.

\"Переможці


«Підприємництво»


Альона Баліковська, власниця ресторану «Медальйон». Заклад першим відреагував на виклики, пов’язані з COVID-19, розпочавши роботу на виніс під час локдауну. Постійний партнер міських заходів: музичного фестивалю «Леся Гранд Фест», міжнародного свята «Лесині Джерела» та інших.

«Сільське господарство»


Фермерське господарство «БАУР-ММ», керівник — Олег Медведєв, спеціалізується на вирощуванні зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур, займається бджільництвом.

«Громадська діяльність»


Олена Бадовська — голова Громадської ради та волонтер.

Молодіжна рада, голова — Катерина Данильчук.

«Вогнеборець року»


Роман Добровольський, сержант служби цивільного захисту, пожежник-рятувальник 10-ї державної пожежно-рятувальної частини 4 державного пожежно-рятувального загону. Завдяки діям Романа Вікторовича, вдалося врятувати життя людини, яка постраждала під час пожежі.

«Меценатство. Милосердя. Благодійність»


Віктор Мельник, директор ДП «Городницький лісгосп». Надає благодійну допомогу на підтримку галузі охорони здоров’я, військових та громадян.

Микола Хомич, український письменник, член національної спілки письменників України, меценат. На території Ліцею №1 імені Лесі Українки коштом мецената встановлено пам’ятник землячці та створено «Алею талантів».

«Культура і мистецтво»


«Відкриття року» — Марія Смоляр. У 2021 році Марія створила сучасну вокальну студію «The Voice». Відзначена премією за найвищі досягнення в галузі культури і мистецтв. Брала участь у талант-шоу «Україна має талант», де увійшла до переліку найсильніших учасників.

«Мистецький тріумф» — народний аматорський молодіжний театр Палацу культури, керівник — Тетяна Покраса, неодноразово відзначена за популяризацію театрального жанру серед молоді та за впровадження нових форм роботи. У 2021 році стала лауреатом обласної мистецької премії імені Лесі Українки.

«Відданість справі» — Віра Матвійчук, керівник зразкового дитячого фольклорного ансамблю «Ордана» Палацу культури імені Лесі Українки. Ансамбль «Ордана» неодноразово брав участь у міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсах та фестивалях народної творчості, де виборював призові місця. За особистий внесок Віра Юріївна відзначена дипломом німецької громади м. Людвігсхафена.

«Військова доблесть»


Майор Андрій Козловський, заступник начальника РТЦК та СП з територіальної оборони. У складі 54 ОРБ був у АТО, брав участь у боях під Дебальцевим та Луганськом. Досвід офіцера допоміг у швидкому розгортанні батальйону територіальної оборони.

Старшина Олександр Федоренко, старшина інженерно-саперної роти інженерно-саперного батальйону військової частини А3814. На території Донецької та Луганської областей брав участь у розмінуванні місцевості від вибухонебезпечних предметів. Нагороджений почесним нагрудним знаком «За заслуги у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації».

Прапорщик Юрій Войтенко, штаб-сержант, головний сержант танкового батальйону військової частини А 0409. Був у АТО та ООС на території Донецької та Луганської областей. Завдяки бойовому досвіду, вдалося успішно виконати велику кількість завдань за призначенням.

Майстер-сержант Віталій Інжеєвський, старший інспектор відділення військової служби правопорядку Житомирського зонального відділу військової служби правопорядку. Має відмінну професійну підготовку, неодноразово був в АТО та ООС.

Капітан Ігор Шапран, заступник начальника штабу з мобільної роботи військової частини А2076. Брав участь в АТО та ООС на Сході. У складних обставинах швидко орієнтується, приймає правильні та обгрунтовані рішення.

Старший солдат Олена Дабіжа, оператор відділення засекречення та передачі даних телекомунікаційного вузла військової частини А2925. Працює над удосконаленням військово-професійного рівня. У роботі організована, уміє визначити пріоритети при вирішенні поставлених завдань.

«Житлово-комунальне господарство»


«Кращий за професією» — Олександр Пех, слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування котелень п’ятого розряду КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго. Працює на підприємстві з 1995 року. Відмінно організовує та забезпечує результативну роботу, ініціатор нововведень. У разі виникнення аварійних ситуацій, професійно вирішує виробничі проблеми.

Микола Романюк, слюсар аварійно-відновлювальних робіт ІV розряду КП «ВУВКГ». Виконує роботи з ремонту водопровідних мереж, має великий досвід роботи, завжди проявляє особисту ініціативу в роботі.

«Кращий працівник» —Микола Лазарев, електромонтер з ремонту та монтажу кабельних ліній КП «Новоград-Волинськжитлосервіс» Досвідчений, ініціативний працівник. Ефективно виконує роботи з ремонту та монтажу кабельних ліній у будь-яку погоду або час доби, за потреби — у вихідні та святкові дні.

Володимир Тульський, інженер садово-паркового господарства КП «Новоград-Волинськжитлосервіс». Працьовитий, досвідчений, ініціативний керівник. Організовує виконання виробничих завдань за будь-яких умов.

«Ефективний управлінець ОСББ» — Наталія Кундельська, голова правління ОСББ «Зелені». Фахівець у галузі ЖКГ. Наталія Петрівна працює на безоплатній основі. Управляючи будинками, робить це вміло і професійно. Завдяки діловим якостям, забезпечено порядок на прибудинковій території, своєчасно проводяться усі види ремонтів.

«Енергоефективне ОСББ» — Ірина Розум, голова правління ОСББ «Містечко «Морське». У 2021 році в ОСББ «Ушакова» реалізовано проєкт із впровадження енергоефективних заходів: утеплено фасад та цоколь будинку. Зекономлено понад 4 тис. кубів газу в 12-квартирному будинку. При тісній співпраці з депутатом замінено вікна в місцях загального користування та встановлено нові сміттєві майданчики з роздільним збором сміття.

«Фізична культура і спорт»


Олег Ніколаєнко, майстер спорту України з важкої атлетики. Чемпіон світу з важкої атлетики серед юніорів, бронзовий призер чемпіонату світу серед юніорів, срібний призер чемпіонату Європи з важкої атлетики серед юнаків, рекордсмен Європи з важкої атлетики серед юнаків, бронзовий призер чемпіонату Європи з важкої атлетики серед юніорів, член Національної збірної команди України з важкої атлетики.

Лев Майстер, тренер-викладач із настільного тенісу ДЮСШ імені В.П. Єрмакова.

Вихованці Лева Хуновича — постійні переможці міських, обласних, всеукраїнських змагань. Є серед них майстер спорту України, кандидати в майстри спорту України, багато спортсменів першого розряду. Указом Президента України відзначений нагородою України «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України».

Ірина Бондар, чемпіонка Європи серед кадеток U-17 з вільної боротьби. Переможець на чемпіонатах Європи, всеукраїнських та обласних змаганнях. У 2021 році виборола І місце на чемпіонаті Європи серед кадеток з вільної боротьби та на чемпіонаті України серед жінок до 23 років.

Дар’я Лукащук — чемпіонка Європи з кіокушинкай карате, чемпіонка України з кіокушинкай карате серед юніорок. Здобула перші місця на змаганнях різного рівня: у відкритому чемпіонаті Новограда-Волинського, чемпіонаті в Луцьку, у відкритому чемпіонаті Житомирської області, у відкритому кубку Житомира, на чемпіонаті України серед юніорок.

Віктор Ящук, тренер-викладач з кіокушинкай карате. Віктор Михайлович — тренер-викладач з кіокушинкай карате. Підготував чемпіонів Європи та України, призерів області та України.

Дитячо-юнацька спортивна школа імені В.П. Єрмакова. Одним із основних показників роботи є підготовка спортсменів високої кваліфікації, здатних поповнити склади збірних команд області та України.

«Спортивний тандем» — Володимир Сарницький, тренер-викладач з армспорту для осіб з інвалідністю ДЮСШ імені В.П. Єрмакова та Олексій Глуханюк, вихованець відділення армспорту для осіб з інвалідністю ДЮСШ імені В.П. Єрмакова, кандидат у майстри спорту України.

Вихованці Володимира Олександровича — переможці міських, обласних, всеукраїнських змагань. Є серед них кандидати в майстри спорту України, багато спортсменів першого розряду. У 2021 році підготував вихованця Олексія Глуханюка, який зайняв перше місце на чемпіонаті Європи з армреслінгу та друге місце на чемпіонаті світу з пара-армреслінгу. Олексій бореться в категорії PIDHL+80кг (візочники з ураженням однієї кінцівки) та має спортивний розряд: кандидат у майстри спорту України.

Анастасія Лавренчук, чемпіонка світу U-23 з вільної боротьби, чемпіонка України серед жінок з вільної боротьби, срібна призерка чемпіонату Європи серед жінок U-23 та серед юніорів. У 2021 році виконала норматив майстра спорту України міжнародного класу.

«Охорона здоров’я»


«Покликання — лікар» — Елла Ядвіжина, лікар загальної практики-сімейний лікар амбулаторії загальної практики — сімейної медицини №2. Вивчає досвід та сучасні методи роботи вітчизняних та закордонних колег. Користується авторитетом серед колег та пацієнтів.

«Чуйне серце» — Валентина Якимчук, лікар-педіатр амбулаторії загальної практики — сімейної медицини №6. Лікар вищої кваліфіка-
ційної категорії, 30 років піклується про здоров’я маленьких жителів нашої громади. У період реорганізації медичної галузі показала високий результат у роботі з укладання декларацій із дитячим населенням.

«Відданість професії» — Жанна Скуратівська, головна медична сестра КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Во-
линської міської ради.


Понад 30 років ефективно здійснює загальне керівництво молодшими спеціалістами з медичною освітою. У межах вакцинальної кампанії в боротьбі з коронавірусною хворобою Жанна Павлівна провела значну роботу з організації безперебійної, злагодженої роботи.

«За розвиток здорового способу життя» — Юрій Дебич, завідувач профілактичного відділення, лікар-терапевт міськрайТМО. Професіоналізм, ініціативність, креативність — особисті якості, які понад 20 років дають можливість Юрію Михайловичу організовувати роботу потужного колективу профілактичного відділення.

«Досягнення року» — Катерина Страдецька, лікар-уролог хірургічного відділення поліклініки міськрайТМО. Впроваджує методики малоінвазивних ендоскопічних урологічних втручань. На базі хірургічного відділення проводить контактні лазерні літотрипсії. Протягом року виконано 52 цистоскопії, 15 мультифокальних пункційних біопсій, понад 50 оперативних втручань.

«Лікар року» — Геннадій Малінський, лікар-анестезіолог дитячого відділення анестезіології та інтенсивної терапії міськрайТМО. У роботі використовує сучасні методи лікування. Протягом року виконав близько 350 знеболень при хірургічних втручаннях та маніпуляціях, проліковано понад 150 пацієнтів. У період пандемії COVID-19 постійно задіяний у наданні допомоги хворим в реанімаційній палаті інфекційного стаціонару.

«Освіта»


«Науковий тандем» — Тетяна Василенко, учитель образотворчого мистецтва Ліцею №4 та випускниця Ліцею №4 Ольга Гопанчук. У 2021 році під керівництвом Тетяни Володимирівни її учениця Ольга серед 23 учасників зайняла І місце на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук з теми «Сакральна архітектура Новограда-Волинського». Ольга отримала стипендію Президента України.

«Успішний проєкт року «Зроби громаду кращою» — команда учнівського парламентського активу ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 у складі учнів 11-го класу: голови парламенту Єлизавети Зандер, заступника голови Вероніки Гориховської та Валерії Пашинської — за впровадження низки загальноміських соціально значущих проєктів: «Безпечна дорога до школи»; культурно-мистецький проєкт «Різний успіх у рідному місті»; екологічний проєкт «Каліфорнійське диво» (створення першої в місті ферми для екологічної переробки опалого листя та органічних побутових відходів).

«Лесині нащадки»


Колектив Ліцею №1 імені Лесі Українки — за створення Міжнародної асоціації шкіл, яким присвоєно ім’я Лесі Українки; за проведення ІV Міжнародного дитячого конкурсу «У пошуках літературних талантів»; за створення на території закладу «Алеї талантів».

Педагогічний та учнівський колектив Ліцею №4 — за створення колективного муралу «Україна — це ми!» (взяли участь 2 тис. осіб); за створення учнями 10-11 класів віртуальної екскурсії містом «Лесиними стежками» (постер з QR-кодами); за успішну участь у VІІ Всеукраїнському (ХVІІ Всекримському) конкурсі учнівської та студентської творчості «Змагаймося за нове життя!» — учениця 8 класу Світлана Онищенко зайняла ІІ місце у номінації «Аудіовізуальний твір».

Колектив Новоград-Волинського політехнічного фахового коледжу — за проведення міжрегіонального студентського арт-фестивалю «STUD ART FEST».

«Науковець року» — Вікторія Псьота, викладач Новоград-Волинського політехнічного фахового коледжу. У грудні 2021 року здобула науковий ступінь доктора філософії в державному університеті «Житомирська політехніка» за спеціальністю «Облік і оподаткування». Вікторія Псьота є гарантом освітньої програми спеціальності «Облік і оподаткування» у коледжі.

«Професіонал року» — Тетяна Данілова, учитель початкових класів ЗОШ І-ІІІ ступенів №5. За високий професіоналізм та досягнення абсолютного результату (140 балів) під час проведення сертифікації вчителів. Із 103 учасників сертифікації у Житомирській області лише двоє учасників сертифікації досягли найвищого, абсолютного балу — 140 — Тетяна Данілова, вчитель початкових класів школи №5, та вчитель початкових класів з Житомира.

«Успішний результат» — Ліцей №11 є одним із кращих закладів загальної середньої освіти міста, має стабільну першість за рейтинговими місцями ЗНО, у конкурсі-захисті робіт МАН, за результатами участі учнів у предметних олімпіадах.

Педагогічний колектив Дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки. У 2021 році підготовлено 7 чемпіонів та призерів чемпіонату України; 4 чемпіонів та призерів чемпіонату Європи; 1 бронзового призера чемпіонату світу; понад 40 чемпіонів та призерів області. Двоє вихованців відділення армреслінгу ДЮКФП є членами національної збірної України та 2 — у резервному складі збірної.

info.nvrada.gov.ua