Кримінал 16/2022

Кримінал 16/2022

Автомобіль зіткнувся з блокпостом: пасажирка — в реанімації


ДТП сталася вночі, 17 квітня, на 235-му км автошляху «Київ — Чоп», у Новоград-Волинському районі. Внаслідок зіткнення автомобіля з перешкодою травми отримала пасажирка.

Попередньо, близько 3:40, водій автомобіля «Ford Focus», 38-річний житель Ужгорода, рухаючись автошляхом, не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з бетонним блоком.

Пасажирка автомобіля, 63-річна жителька Закарпаття, отримала тілесні ушкодження та була ушпиталена до реанімаційного відділення Новоград-Волинської лікарні. Триває встановлення всіх причин та обставин події.

Діти зазнають травм і гинуть на спортивних майданчиках


13-15 квітня поліцейські зареєстрували декілька подій, пов’язаних із загибеллю та травмуванням дітей і підлітків через необачність або необережність.

15 квітня у Радомишлі 17-річний юнак під час гри в футбол отримав тілесні ушкодження, несумісні з життям. Парубок підтягувався на поперечині металевих воріт для гри в міні-футбол. Ворота впали і травмували його. Юнак помер на місці.

Схожа ситуація сталася у с. Малому Браталові Любарської громади. 37-річний чоловік разом із сином перебували на стадіоні. Під час виконання фізичних вправ (підйом/переворот) на футбольних воротах ті перекинулись і впали на 7-річного хлопчика. У тяжкому стані його доставлено до місцевої лікарні.

13 квітня до реанімаційного відділення Новоград-Волинської лікарні доставлено 12-річного жителя Стриївської громади. Медики діагностували у хлопця розрив селезінки. Як з’ясували поліцейські, цього ж дня, близько 14:00, хлопець разом із товаришами розважався на березі річки Смолки. Під час гойдання на саморобній гойдалці-«тарзанці» обірвалась мотузка й він упав. Удома підліток поскаржився батькам на самопочуття і ті доставили його до лікарні. Хлопцеві провели оперативне втручання, його стан оцінюють як середньої тяжкості.

Обставини цих подій поліцейські перевіряють. Водночас закликають дорослих: будьте відповідальними у питаннях безпеки, у тому числі — щодо дозвілля та розваг дітей.

Поліцейські закликають водіїв бути відповідальними


У період воєнного стану правоохоронці задокументували 19 дорожньо-транспортних пригод на дорогах Новоград-Волинського району. Травми отримали 7 людей. Поліцейські нагадують: навіть у воєнний час Правила дорожнього руху обов’язкові для виконання!

Днями на автодорозі «Київ — Чоп», поблизу с. Наталівки, сталася ДТП. Встановлено, що 25-річний житель Волинської області, керуючи автомобілем «Renault», не надав переваги в русі водію автомобіля «Toyota», що прямував назустріч, та скоїв із ним зіткнення.

Ніхто з керманичів не постраждав, однак механічних пошкоджень зазнали транспортні засоби. Відносно 25-річного волинянина поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження…) КУпАП.

Із початку 2022 року патрульні Новоград-Волинського райвідділу задокументували 54 автопригоди, з яких 12 — із потерпілими. Поліцейські виявили 74 порушники серед пішоходів та склали адміністративні матеріали за ст. 127 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин). За такі правопорушення передбачені штрафні санкції.

Шановні громадяни, не ігноруйте Правил дорожнього руху, подбайте про свою безпеку та безпеку оточуючих! Слідкуйте за повідомленнями місцевих адміністрацій та дорожніх служб, враховуйте час доби та стан дорожнього полотна, плануючи поїздку. Дбайте про безпеку, будьте відповідальними та уважними!

За матеріалами поліції підготував Олег БРЮХАНОВ