Погоджено закупівлю лікарських засобів за збільшеними цінами

Погоджено закупівлю лікарських засобів за збільшеними цінами

Рішенням 37-го засідання виконавчого комітету міської ради погоджено закупівлю лікарських засобів Новоград-Волинською центральною міськрайонною аптекою №217 для відпуску за пільговими і безкоштовними рецептами.

Відповідно до постанови КМУ від 02.07.2014 р. №240 «Питання декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби», аптечні заклади зобов’язані відпускати безоплатно і на пільгових умовах лікарські засоби, які зареєстровані в Україні, включені до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я і мають ціну, яка не перевищує рівня задекларованих змін оптово-відпускних цін з урахуванням податків та зборів, а також граничних постачальницько-збутових і торговельних (роздрібних) надбавок, установлених постановою КМУ.

Як зазначила під час засідання виконавчого комітету міської ради начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення Алла Боришкевич, із 24 лютого 2022 року спостерігається зростання цін, що призводить до невідповідності оптово-відпускної ціни у постачальника і зареєстрованої оптово-відпускної ціни на лікарський засіб у затвердженому наказом МОЗ реєстрі.

Зростання цін унеможливлює закупівлю і здійснення відпуску лікарських засобів за пільговими і безкоштовними рецептами.

Тому, з метою продовження безперебійного забезпечення населення життєвонеобхідними лікарськими засобами в умовах воєнного стану, члени виконкому погодили закупівлю лікарських засобів для відпуску за пільговими і безкоштовними рецептами за цінами, які відрізняються від задекларованих оптово-відпускних цін, до декларування змін оптово-відпускних цін.

Інформація міської ради