Вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

26 квітня 1986 року сталася одна з найбільших техногенних катастроф в історії людства — аварія на Чорнобильській АЕС. Це — трагедія планетарного масштабу, що поставила під загрозу життя та здоров’я мільйонів людей, змусила людство переглянути своє ставлення до надважливих питань екології та атомної енергетики.

Слово «Чорнобиль» обпекло серця мільйонів українців, понад три десятиліття з ним асоціюється скорбота, печаль, біль і туга за тими, хто вступив у двобій із неконтрольованим мирним атомом.

Але навіть через стільки років ми спостерігаємо загрозу техногенної катастрофи, спричиненої російським окупантом. Неможливо пояснити причини, з яких російські війська ховали боєприпаси й мінували територію навколо Чорнобильської АЕС. Персонал ЧАЕС працював під дулами ворожих танків та автоматів. Але «ядерний тероризм» із боку росії досі триває. А працівники українських АЕС роблять усе можливе, щоб мирний атом таким і залишався.

26 квітня до пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля поклали квіти міський голова Микола Боровець, секретар міської ради Оксана Гвозденко, заступник міського голови Наталія Борис, керуючий справами виконавчого комітету Олександр Доля, голова районної військової адміністрації Іван Туровський, голова районної ради Артур Загривий, представники громадської організації Спілка «Чорнобиль» та громадськість. Вшанували загиблих ліквідаторів та схилили голови перед подвигом учасників ліквідації наслідків атомної катастрофи.

Пам’ятаємо Героїв, які жертвували своїм життям і здоров’ям під час ліквідації аварії на ЧАЕС! Дякуємо тим, хто дбає про безпеку на АЕС зараз!

За матеріалами міської ради