Самовільно вирубав сосни майже на 150 тис. грн

Самовільно вирубав сосни майже на 150 тис. грн

За процесуального керівництва Новоград-Волинської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру в незаконній порубці дерев, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 246 КК України).

\"СамовільноСлідством установлено, що незаконні порубки на початку квітня цього року скоїв житель одного із сіл Новоград-Волинського району.

Підозрюваний, не маючи відповідних дозволів, своїми бензопилами зрізав півтора десятка сосен у Ємільчинському лісництві, що поблизу с. Яменець. Дерева розпиляв на колоди — загальною кількістю 80 одиниць, діаметром 50-70 см кожна, аби продати та одержати прибуток для власних потреб. Однак лісова охорона завадила, викривши протиправні дії фігуранта справи.

За попередніми підрахунками, протиправними порубками державним інтересам та довкіллю заподіяно шкоди на майже 150 тис. грн.

На вилучену незаконно здобуту деревину і бензопили судом накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить відділення №1 Новоград-Волинського райвідділу поліції. Новоград-Волинська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури