Закінчувати ремонт дороги й тротуарів по вул. Замковій поки що не збираються

Закінчувати ремонт дороги й тротуарів по вул. Замковій поки що не збираються

У Новограді-Волинському з’явився ще один довгобуд. Ремонт дороги і тротуарів по вулиці Замковій із самого початку розвивався скандально. Земельно-будівельні роботи розпочали наприкінці минулого року. Поспіх із освоєнням бюджетних коштів укупі з несприятливими погодними умовами призвів до того, що бруківку на тротуарах вимостили неякісно — на багатьох ділянках вона «попливла», «з’їхала» й провалилася. Асфальтування вулиці не завершили, пообіцявши усе доробити й переробити в новому році.

У відповідь на громадське обурення від якості ремонту народний депутат Дмитро Костюк (зусиллями якого вдалося залучити державне фінансування на ці роботи) пояснив, що «для нас було важливо розпочати роботи в цьому році (2021 — прим. авт.), щоб кошти зайшли до нашого міста. У подальшому, якщо погодні умови не сприятимуть, буде підстава покласти асфальт у наступному році, дочекавшись оптимальних погодних умов». Детальніше про це газета «Звягель» писала в №2 (1483) від 14 січня 2022 року в матеріалі «Приклад «господарності»: бруківку уклали взимку, щоб навесні зняти й перекладати?», а також у №50 від 17 грудня 2021 року. Тоді ми процитували народного депутата Дмитра Костюка, який стверджував: «Було два варіанти: робити чи не робити, варіанта робити при хорошій погоді не було».

Якщо узагальнити, то в листопаді-грудні 2021 року підрядна організація встигла укласти перший шар асфальту, а також — частину тротуарної плитки, причому з очевидними недоліками. Оскільки треба було терміново освоїти бюджетні кошти, які з’явилися, бо десь в області «зірвався» інший проєкт. Фінальний шар асфальту (у рівень із піднятими люками каналізаційних та інших колодязів) та завершення робіт на тротуарах нардеп та органи місцевого самоврядування анонсували на початок 2022 року — коли настануть оптимальні погодні умови.

Нині ж, як стало відомо «Звягелю», завершення ремонту дороги й тротуарів по вул. Замковій у найближчій перспективі не планується. Замовником робіт виступає Житомирська ОДА. Фінансування відбувається через її профільний структурний підрозділ. А там, на звернення управління ЖКГ Новоград-Волинської міської ради, відповіли, що всі капітальні видатки будуть спрямовані винятково на відбудову зруйнованих внаслідок бойових дій об’єктів. Відомо також, що наразі виконавцю робіт по вул. Замковій профінансовано близько 40% загальної вартості.

Залишається відкритим і питання збереження будівельних матеріалів. Неукладена бруківка, завезена раніше, знаходиться на тротуарі просто неба і може привернути увагу потенційних злодіїв. В управлінні ЖКГ міської ради кажуть, що взяти її на тимчасове зберігання на якийсь склад не можуть, оскільки бруківка не перебуває на їхньому балансі.

Олег БРЮХАНОВ


Фото автора