Показали рівень: на території ЗОШ №9 створили рай благоустрою

Показали рівень: на території ЗОШ №9 створили рай благоустрою

Раніше на цій ділянці території ЗОШ №9 було містечко ДАІ, де учні вивчали правила дорожнього руху. З часом коріння старих дерев зіпсувало плитку і погіршило зовнішній вигляд локації.

\"Показали Тож новий директор школи Лідія Хоменко, разом із колективом, вирішили впорядкувати територію.

На щастя, із сусідами шкільному закладу пощастило — керівництво меблевої фабрики «Гарант» ідею не лише підтримало морально, а й повністю профінансувало.

Це стало дарунком меценатів школі до 100-річного ювілею. До цієї дати шкільний колектив також оновив фасад, відремонтували спортивні роздягальні, оновили вчительські меблі.

— Разом із «Гарантом» ми зробили добру справу не лише для школи, а й для всього нашого міста, — розповіла Лідія Хоменко. — Про зміни можна говорити, а можна бути їх причиною. Зміни залежать від кожного з нас, ми це продемонстрували — об’єдналися і зробили так, щоб було куди вийти місцевим жителям, насолодитися красою та розслабитися.

Перш, ніж ініціатори створили екологічний парк з екзотичними зеленими насадженнями і місцем для відпочинку дорослих і дітей, довелося пережити різні оцінки їхньої роботи. Зрізання старих дерев на території школи спочатку викликало певний резонанс, проте тепер ніхто вже не заперечує, що в мікрорайоні з’явився європейський приклад благоустрою. Побільше таких локацій — і місто з провінції перетвориться на ошатне і красиве, про яке ми всі мріємо.

У першій половині дня парк працюватиме для учнів, у другій — для мешканців та гостей міста. Парк зроблений за сучасними технологіями, створений дизайнерами з ландшафту та озеленення. Тут є крапельний полив рослин та відеоспостереження.

Українські верби, ялинки та кущові сосни досить гармонійно поєдналися з екзотичними рослинами. Особливого колориту додає цвітіння магнолій та сакур, через що тут влаштовують яскраві фотосесії.

\"ПоказалиУ матусь із дітками тепер є нове місце для комфортного відпочинку — дитячий ігровий майданчик із гойдалками, поруч розташований спортивний майданчик. Він, до речі, не огороджений і накритий дахом, тому займатися тут можна в будь-який час доби і пору року.

\"ПоказалиКолектив школи має єдине прохання до відвідувачів: дбайливо ставитися до екологічного парку, аби довго ним милуватися.

«Надзвичайні, прекрасні зміни! — люди пишуть захоплені відгуки у мережі. — Щира вдячність усім причетним до новоствореного райського куточку в нашому мікрорайоні! Не місце красить людину, а людина — місце. Дякуємо адміністрації школи та колективу меценатів за небайдужість. Насолода і щастя працювати і навчатися поруч, щодня проходити біля такої красоти і милуватися!»

«Задум — дуже класний. Школу не впізнати!»

«Затишно і красиво! Саме таким має бути вигляд території — надихаючим, який дозволяє відпочити. Мирного неба ініціаторам та нам усім для втілення нових, амбітних планів на користь громади. Успіхів та процвітання!»

Містяни слушно дорікнули владі, що з появою такого показового прикладу місцевого благоустрою центральний парк має тепер ще більш сумний вигляд. І вірять, що з настанням миру відбудуться зміни на краще в різних локаціях Новограда-Волинського.

Юлія КЛИМЧУК