У Новоград-Волинській громаді триває посівна

У Новоград-Волинській громаді триває посівна

Агропромисловий комплекс громади представлений суб’єктами господарювання у старостинських округах, що спеціалізуються на вирощуванні зернових, бобових та насінні олійних культур, а також розведенні великої рогатої худоби та бджіл, — повідомляє відділ економічного планування та підприємницької діяльності міської ради.

Наразі сільськогосподарські підприємства активно проводять весняно-польові роботи. Станом на 3 травня аграрії здійснюють комплексний захист озимих зернових культур від хвороб та бур’янів. Стан посівів — добрий та задовільний. Завершили цю роботу ПП «Граніт», ТОВ «Агросоюз».

Продовжується посів пізніх культур. Кукурудзи на зерно посіяно 1200 га. Завершили посів ФГ «Золотий нектар» — 400 га, ПП «Граніт» — 410 га, СП «Світоч» — 200 га. Соняшника посіяно 210 га, ФГ «Баур-ММ» посіяло 200 га сої.

Високими темпами проводиться підготовка площ під посів кукурудзи та сої з внесенням мінеральних добрив. Згідно з науковими дослідженнями, дефіцит вологи в орному шарі становить 38%. Настали оптимальні строки для посіву всіх пізніх культур. До прогнозу щодо посіву сільськогосподарським підприємствам громади залишається досіяти 300 га кукурудзи, 200 га соняшнику та 600 га сої.

За матеріалами відділу економічного планування та підприємницької діяльності міської ради