Ерудити та вовк із «Ну, постривай!»: що в них спільного?

Ерудити та вовк із «Ну, постривай!»: що в них спільного?

Історія появи цього знаменитого образу була описана його творцем наступним чином: «…Я бачив хлопця, який притулився до стіни будинку на вулиці. У нього було довге чорне волосся, сигарета прилипала до товстих губ, його животик звисав». Чий образ сформувався в результаті цієї зустрічі? — відповіді на це та багато інших цікавих запитань довелося пошукати місцевим інтелектуалам під час гри «Що? Де? Коли?». У запитанні, до речі, мова йде про вовка — персонажа мультфільму «Ну, постривай!»

Цього тижня відбулися два відбіркових тури гри. Фінал проходитиме 20 травня. Місце проведення — молодіжний простір «IDEA HUB», що в Палаці культури. Організатор заходу — управління культури і туризму міської ради.

Запитання для гри традиційно складають таким чином, щоби дати відповідь на них можна було, використавши звичайні, загальні знання та застосувавши логіку. На обдумування та обговорення дається одна хвилина. Стосуються питання різноманітних розділів життя та знань, мають різну стилістику, тому найкращими гравцями є, переважно, ерудовані особи та гравці, які чимало читають.

У Новограді-Волинському учасниками інтелектуальної гри в обох турах були десять команд, у фіналі за перемогу боротимуться шість найкмітливіших.

Учасники назвали гру цікавим та пізнавальним дозвіллям. Висловили сподівання, що в майбутньому на молодь з широким світоглядом чекають не менш цікаві, а головне — регулярні заходи.

Один із учасників гри, наш постійний читач Сергій Орлов отак прокоментував враження: «В очікуванні великої перемоги України це була така собі невеличка власна перемога. Був задоволений, поки не увімкнув новини».

Із Вікіпедії: політичні скандали не оминули телевізійну інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?», адже свого часу була популярною на теренах колишнього радянського союзу. У 2014 році, після початку російсько-української війни, одеський знавець Анатолій Бугаєв відмовився від участі в російському телеклубі, пояснивши це тим, що «не хоче мати відношення до російського Першого каналу з його пропагандою».

У 2016 році володар «Діамантової сови» та двох «Кришталевих сов» Ілля Новіков був відсторонений від участі в телеклубі у зв’язку із захистом Надії Савченко та своїми політичними поглядами щодо України.

* * *


Ймовірно, у нашому місті теж дехто справедливо згадає про приналежність відомої гри до російськомовного контингенту. Напевно тому організатори завбачливо додали до назви гри сучасне гасло: «Україна — це Європа!»

Юлія КЛИМЧУК


Фото з мережі