Завершено розслідування одержання неправомірної вигоди в.о. військового комісара

Завершено розслідування одержання неправомірної вигоди в.о. військового комісара

27 травня детективи слідчого управління ГУНП завершили розслідування у провадженні виконуючого обов’язки військового комісара одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Житомирської області. Військовослужбовець обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди загальною сумою близько тисячі доларів США.

Нагадаємо, що в січні поточного року детективи слідчого управління ГУНП за оперативного супроводження УСР Житомирщини та процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди виконувачем обов’язків військового комісара одного з об’єднаних міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Житомирської області. За «винагороду» він обіцяв звільнити громадянина України, 1996 р. н., від призову на строкову військову службу та в подальшому видачу йому військово-облікових документів про визнання непридатним до її проходження.

Під час досудового розслідування встановлено, що майор ЗСУ вимагав та одержав неправомірну вигоду трьома частинами: талонами на пальне, грошима та лісоматеріалами на загальну суму 1000 доларів США. 18 січня детективи поліції повідомили 44-річному військовослужбовцю про підозру.

Обвинувальний акт, затверджений прокурором Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, вручено чоловікові. Він обвинувачується у вчиненні кримінального діяння, передбаченого
ч. 3 ст. 368 (Одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Чоловікові може загрожувати ув’язнення на термін від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області