Вихованці відділення волейболу спортшколи повернулися з Латвії

Вихованці відділення волейболу спортшколи повернулися з Латвії

Півтора місяці, на запрошення Федерації волейболу республіки Латвія, вихованці відділення ДЮСШ ім. В.П. Єрмакова гостювали в Латвії, де проходили навчально-тренувальні збори. Вирушили до дружньої країни ще 28 березня, а повернулися в середині травня, — повідомляє дитячо-юнацька спортивна школа ім. В.П. Єрмакова Новоград-Волинської міської ради.

Збори тривали в містечку Пріеку Цесиского району. На час перебування звягельчанам надали спортивний зал місцевої школи, облаштований необхідними тренажерами та обладнанням для якісних тренувань. Гостинні латвійці організували для українських дітей екскурсії до міст Цесис, Рига, до Балтійського моря.
Наші вихованці були присутні на відборі у фінальну частину Чемпіонату Європи з волейболу U20, де грали команди Греції, Румунії та Латвії. Також уболівали на іграх Чемпіонату Європи U18, де боролися команди Словенії, Чехії, Латвії. «Усім колективом Новоград-Волинської ДЮСШ імені В.П. Єрмакова висловлюємо вдячність Українській федерації волейболу, особисто — президенту федерації Михайлу Мельнику. Дякуємо президенту Житомирської федерації волейболу Володимиру Ширмі за безпосередню участь в процесі підготовки та подальшому відправленні групи за кордон. За гостинний прийом ми завдячуємо Гунтісу Лазді, генеральному екс-секретареві федерації волейболу Латвії. Спортивну підтримку в місті Цесис ми отримали від директорки спортивної школи Рудіти Ванадзіни. За допомогу з вирішенням питань щодо навчального процесу дякуємо Дзінтрі Козаці, експерту з центру освіти, та директорці школи Пріукулі — Іветі Апіні. Звісно, не можемо не згадати про волонтерів та працівників готелю «Hotel Tigra», які забезпечували нашу групу всім необхідним для фізичного та духовного достатку. Діти перебували в привітній та затишній атмосфері, за що ми дякуємо усім, хто посприяв поїздці!» — коментує подію ДЮСШ ім. В.П. Єрмакова.

\"ВихованціПідготував Олег БРЮХАНОВ
Фото ДЮСШ ім. В.П. Єрмакова