Новоград-Волинський активніше співпрацюватиме з польським містом-побратимом Белхатув

Новоград-Волинський активніше співпрацюватиме з польським містом-побратимом Белхатув

З нагоди Днів Європи в Україні відбулася чергова онлайн-зустріч керівництва громади із представниками міст-побратимів щодо посилення співробітництва.

25 травня поспілкувалися з президентом міста Белхатув (Республіка Польща) Маріолою Чеховською та секретарем міста (головою адміністрації) Артуром Кужея.

Розпочато співробітництво із м. Белхатув із підписання Протоколу про наміри співпраці між містами у травні 2011 року. У 2014 році було підписано Угоду про співпрацю між м. Белхатув та м. Новоградом-Волинським.

Міський голова Микола Боровець висловив слова вдячності польському народу за підтримку та допомогу, а також за надання прихистку українцям, які вимушено залишили свої домівки, рятуючись від війни.

Наразі у м. Белхатув перебуває понад
1 тис. українців. Місцева влада намагається зробити все, аби забезпечити їх усім необхідним. Для дітей організовано навчання, близько 200 учнів закінчать цього року школу у м. Белхатув.

Обговорили основні напрямки подальшої співпраці між містами. Микола Боровець запросив представників міста-побратима долучитися до інвестиційного форуму, який відбудеться за ініціативи нашої громади у Польщі.

Розглянули можливі варіанти співпраці між бізнесом. Зокрема, президент міста Маріола Чеховська запросила керівництво громади та представників місцевого бізнесу на відзначення днів міста Белхатув, які пройдуть у червні. Обговорили, що під час візиту нашої делегації буде організовано зустріч із підприємцями міста-побратима.

Наші партнери також зазначили, що готують до відправки чергову допомогу для потреб українських Збройних Сил.

Україна-Польща — єдині!

За матеріалами міської ради