Нехай дитинство наших дітей буде мирним!

Нехай дитинство наших дітей буде мирним!

1 червня День захисту дітей ми зустріли в умовах війни. Жахлива реальність наповнила словосполучення «захист дітей» іншим сенсом.

«В Україні гинуть діти, — йдеться на сайті міської ради, — повномасштабна війна за 98 днів забрала понад 240 дитячих життів, у півтисячі залишила шрами на тілі, ще тисячам дітей перевернула життя. Маленькі українці втрачають батьків та домівки, звичне дитинство, яке було ще три місяці тому. Понад 48 тис. малюків прийшли в цей світ під звуки сирен, кулеметних черг і вибухів. Значна частина дітей продовжує перебувати в небезпеці».

У громаді відбулася низка заходів. Служба у справах дітей міської ради організувала благодійну акцію «Подаруй дитині іграшку та книгу». Як і щороку, до акції долучаються небайдужі жителі нашої громади, тож і цьогоріч зібрали багато іграшок.

Особливий подарунок зробив 6-річний хлопчик Генрі Барон із Англії. Він віддав улюбленого Міккі Мауса, прикріпивши до іграшки лист зі словами: «Сподіваюся, ти будеш любити його так само, і ще сподіваюся, що ти зараз знаходишся в безпеці. З любов’ю Генрі». У службі у справах дітей пообіцяли: «Обов’язково знайдемо того, хто полюбить іграшку, як ти».

У Парку культури та відпочинку служба у справах дітей та Центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги провели квест «Знай свої права». Учасники показали знання, за які отримали подарунки.

Центр соціальних служб з управлінням культури і туризму організували перегляд мультфільмів для дітей із внутрішньо переміщених сімей, дітей загиблих учасників АТО/ООС, дітей-сиріт або позбавлених батьківського піклування, а також із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

У Новограді-Волинському згадали кожне маленьке безневинне життя, яке знищили російські окупанти. Щемливу вуличну акцію організатори створили з новоградськими однолітками загиблих у війні дітей. Разом із представниками влади поклали квіти та лампадки до дитячих іграшок на площі Лесі Українки. Неможливо було стримати сліз, дивлячись на парну кількість квітів біля іграшок, що залишилися без своїх власників…

Усі українці нині мріють, аби до кожної дитини якнайшвидше із миром повернулося щасливе та безтурботне дитинство.

Підготувала
Юлія КЛИМЧУК