Два книжкові проєкти для Українського війська

Два книжкові проєкти для Українського війська

Вітчизняним книговидавцям сьогодні сутужно, як ніколи. Щойно українські книги почали відвойовувати належне місце на ринку, як різко змінилися пріоритети. І справа не в тому, що українці перестали хотіти читати (хоча й такі, певно, є), але купівля нових книжок для більшості тепер далеко не в основному списку.

Ми не маємо права втратити галузь, і видавництва з усіх сил борються за читача. І мова тут йде не про прибутки, радше — про можливість залишитися на плаву.

«Ми помітили, що наші читачі стали замовляти книжки про воєнні події, мемуари військових, есе та дослідження воєнних подій. Тож ми вирішили створити добірку книжок, які, можливо, краще допоможуть зрозуміти війну. Також нагадуємо, що ми збираємо кошти на друк та видання книжок для наших воїнів, адже це — ще один крок до перемоги!» — звертається до читачів видавництво «Наш Формат».

Що почитати про війну? Видавництво анонсує такі книги:


\"Два
Дейвід Патрікаракос — «Війна у 140 знаках. Як соціальні медіа змінюють конфлікти у XXI столітті»;

Оксана Забужко — «І знов я влізаю в танк...»;

Тімоті Снайдер, Нора Круг — «Про тиранію. 20 уроків двадцятого століття. Графічна версія»;

Гаролд Г. Мур, Джозеф Л. Гелловей — «Ми були солдатами і молодими»;

Дмитро Вербич — «Точка неповернення»;

Василь Мулік — «Congo-Донбас. Гвинтокрилі флешбеки».

Триває збір коштів на книги для захисників


«Чимало наших захисників — уперше на війні і потребують базових тактичних знань. «Наш Формат» і ГО «Реформація» збирають кошти на підготовку до друку та друк книжок-посібників «Мініпосібник з оборони міст у сучасних умовах» Джона Спенсера та «Тактика легкої піхоти для малих підрозділів» Крістофера Ларсена. Видання не для продажу, лише для потреб Українського війська», — анонсують благодійну акцію в «Нашому Форматі».

Джон Спенсер — експерт світового класу з ведення бойових дій в умовах міста, працював у Вест-Пойнті та Пентагоні, понад 25 років служив у армії США. Книжка буде корисна як професійним військовим, так і бійцям тероборони — всім, хто захищає наші міста.

Посібник Крістофера Ларсена написаний за стандартами НАТО та вважається одним із найкращих таких посібників у світі. Український переклад адаптований до вітчизняних реалій.

\"Два

Олег БРЮХАНОВ