ПЕРША ВЧИТЕЛЬКА

ПЕРША ВЧИТЕЛЬКА

\"ПЕРШАПерша вчителька — це людина, яка вчить дітей у школі з першого класу. Вона повинна бути ласкавою, ввічливою, доброю. Така вчителька була і в мене, і у мого братика. Нам пощастило, що перші шкільні роки нас навчала — Ольга Василівна Новиченко. Це людина, яка зрозуміє, яка у школі піклується про кожного свого учня.
Слово — то найтонший доторк до людської душі. З уст людини, яка поважає своїх знайомих, воно ллється живою водою, що повертає віру в добро, щастя. Такі слова про світ нам промовляла Ольга Василівна.
Якось вона сказала: «Добре діло — робіть сміло». Ці слова, мабуть, запам’ятав весь клас. Я впевнена, що не тільки нам, але й іншим дітям Ольга Василівна завжди давала добрі поради. Це вчитель від Бога. Така людина заслуговує на повагу, на дуже велику повагу.
Наш клас дуже дружний. Ніколи не забуваємо про першу вчительку, про учнів, які пішли з нашого класу. Мені здається, що «побудувала» таку дружбу в нашому класі — Ольга Василівна.
Людина, яка працює з дітьми молодшого віку, перш за все, повинна мати невичерпне терпіння, доброту, розуміння, ласку. Ось такі риси характеру і багато інших у нашої другої мами. Я і моя сім’я дуже поважаємо і любимо Ольгу Василівну, дякуємо за натхненну працю, а також зичимо їй здоров я, успіхів на нелегкій учительській ниві. Низький уклін вам!
На мою думку, таких вчителів, як Ольга Василівна, мабуть, не дуже багато. Я і моя сім’я дуже поважаємо і любимо НАШУ ПЕРШУ ВЧИТЕЛЬКУ.
* * *

«Виховання любові до родини, рідного краю, народних традицій та символів України» — ось така тема виховної роботи, над якою працює вчитель початкових класів загальноосвітньої школи №3 Ольга Василівна Новиченко. Дитина, яка навчиться любити свою родину, сім’ю, маму, тата, рідний край зможе вміло і правильно проявити себе в нашому складному житті. Тому Ольга Василівна намагається відкрити дітям той дивовижний світ любові, тепла, родинного затишку. Вчитель прагне, щоб її вихованці шанували і берегли батьківську хату, материнську пісню, святий хліб, вишитий рушник, червону калину та інше.
Початкова школа... Скільки незабутніх вражень залишилось від перших років навчання. Ніби вчора ми вперше переступили поріг рідної школи. Я пам’ятаю, як Ольга Василівна виводила нас перед старшокласниками, як ми розказували вірші, як мою подругу Катю взяв на плечі старшокласник, і вона дзвонила у дзвоник, сповіщаючи про початок нового навчального року.
\"ПЕРШАОльга Василівна — наша перша вчителька, яка навчила нас не тільки читати, писати і малювати, а й бути чемними і ввічливими, дружити по-справжньому, шанувати батьків. Завдяки їй школа стала нашим другим домом, в якому нам було тепло і затишно, надійно і спокійно. Я з радістю пригадую шкільні свята і конкурси, які організовувала Ольга Василівна. Скільки радості і задоволення приносили вони нам і нашим батькам. Наша «мама», як ми називали Ольгу Василівну, завжди була поруч, і в радості, і в печалі. її ласкава і ніжна посмішка як сонячне проміння проникала у наші душі, звеселяла і підбадьорювала.
Пролетіло чотири роки, і ніби скінчилася казка. Ми вже підросли, а Ольга Василівна повела у дивовижний світ знань нових першокласників. Тепер нас навчають багато нових вчителів, але Ольга Василівна назавжди залишиться для нас «мамою-вчителькою». Такі самі теплі і приємні спогади про неї зберігає у своїй пам’яті мій старший брат Максим, якого вона навчала. І лише, можна здогадуватися, як мої мама і тато вдячні долі, що їх дітей навчала така мудра жінка і талановитий педагог.
Ольга Василівна Новиченко не тільки є «матір’ю» для наших дітей, мудра жінка, а й талановитий педагог. Саме вона здобула чимало перемог на своїй педагогічній ниві. Це і І місце в конкурсі «Класовод року-2007»», перемога в республіканському конкурсі «Панорама творчих уроків 2008». І не випадково Ольга Василівна стала переможцем в рейтингу популярності «Гордість міста» у номінації «Вчитель року».
Вся наша класна родина дуже поважає Ольгу Василівну. Ми дякуємо їй за натхненну працю, а також зичимо здоров’я, творчих злетів та успіхів на нелегкій учительській ниві.
Ми, батьки 1-А класу, спокійні, адже наші діти в надійних руках, у руках мудрого наставника.
Ми вітаємо Вас, Ольго Василівно!
Учні та батьки 1-А класу ЗОШ №3