Із початку року поліцейські Житомирщини розшукали близько сотні безвісно зниклих людей

Окрім пошуку безвісно зниклих, оперативники розшукового відділу Управління карного розшуку ГУНП також встановлюють місця перебування злочинців, які переховуються від слідства та суду, та допомагають ідентифікувати тіла померлих і загиблих, у разі відсутності відомостей про їх особи.

Так, із початку року поліцейські розшукали 123 підозрюваних або обвинувачених — які переховувалися від органів досудового розслідування чи суду. Серед них — причетні до вбивства, згвалтування, розбою, троє — до нанесення тяжких тілесних ушкоджень та семеро — до грабежів.

Також поліцейські встановили місце перебування майже сотні (96) безвісно зниклих людей. У кожному третьому з цих випадків зв’язок із рідними було втрачено через воєнні дії. Завдяки роботі поліцейських, за час повномасштабної агресії рф розшукано 65 зниклих.

Оперативники розшукового відділу УКР ГУНП проводять ідентифікацію невпізнаних тіл, серед яких — і ті, хто загинув у результаті воєнних злочинів агресора. Поліцейські встановили особи 26 померлих, у тому числі — 15 загиблих.
Шановні громадяни! Поліція приймає звернення про безвісне зникнення людей, у тому числі — у місцях проведення бойових дій, та проводить заходи для встановлення їх місця знаходження. Для подання такої заяви близькі родичі зниклої людини або інші особи, яким відомо про факт зникнення, можуть зателефонувати на спецлінію 102 (цілодобово), безпосереднього звернутися до територіального підрозділу поліції або ж направити таку інформацію поштою.

Відділ комунікації поліції Житомирської області