Викрили державну зрадницю: передавала рашистам відомості про ЗСУ

Викрили державну зрадницю: передавала рашистам відомості про ЗСУ

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, слідчими Управління СБ України в області місцевій жительці повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством установлено, що особливо тяжкий злочин у період воєнного стану скоїла уродженка Херсонщини, 42-річна жителька одного із сіл Чуднівської громади.

Підозрювана від початку квітня і дотепер виконувала вказівки рашистського куратора, задля чого неодноразово спеціально відвідувала навколишні населені пункти. Жінка старанно збирала інформацію про місце дислокації Збройних Сил України, чисельність особового складу, маршрути пересування та кількість військової техніки, розташування блок-постів, їх GPS-координати тощо.

Зв’язувалася з агентом держави-агресора мобільним телефоном через додатки соцмереж, передаючи зібрану інформацію та локації розташування, які використовувалися збройними силами російської федерації для ведення війни проти України.

Правоохоронці задокументували щонайменше 10 фактів передачі підозрюваною зібраної інформації співробітнику збройних сил рф.

За місцем проживання фігурантки справи проведено обшук та вилучено її власний мобільний телефон зі встановленими додатками, які використовувалися для зв’язку з російським куратором.

Санкцією зазначеної статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Пресслужба Житомирської
обласної прокуратури