На воді загинули 7 осіб —  будьте обережними!

На воді загинули 7 осіб — будьте обережними!

Минулого року водна стихія Житомирщини забрала життя 35 громадян, із них — 5 дітей.

Цього року, станом на 9 червня, на водних об’єктах області загинули 7 осіб, з яких — одна дитина.

Основними причинами трагедій на водоймах залишаються купання людей у нетверезому стані, порушення правил безпечної поведінки, невміння плавати та безконтрольність із боку батьків.

Щоб запобігти загибелі та травмуванню людей на водних об’єктах, 9 червня рятувальники Житомирського та Бердичівського районів провели профілактичні рейди по стихійних місцях купання і відпочинку.

З’ясувалося, що, незважаючи на небезпеку відпочинку в таких місцях, населення все одно йде у воду. Відсутність рятувальних постів, невідомі глибина та рельєф дна нікого не зупиняють. Відпочиваючі нехтують правилами безпеки, ризикуючи своїм життям, а в деяких випадках — і життям дітей.

Під час рейдів фахівці ДСНС доводили до присутніх гірку статистику, пояснювали, як правильно надавати першу домедичну допомогу потерпілому, нагадували правила безпечної поведінки на воді, а також роздавали наочну агітацію.

Щоб не допустити трагедій, потрібно лише дотримуватися елементарних правил безпеки. Хочеться вірити, що проведена робота таки вплине на свідомість наших громадян!

ГУ ДСНС України у Житомирській області