З початку повномасштабної війни в Новограді здали кров майже 700 донорів

З початку повномасштабної війни в Новограді здали кров майже 700 донорів

Про це напередодні Всесвітнього дня донора, який відзначають 14 червня, повідомляє Новоград-Волинський відділ заготівлі крові та її компонентів комунального некомерційного підприємства «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради.

«Надання багатьох видів сучасної медичної допомоги, особливо — в екстрених випадках, неможливе без забезпечення достатніх компонентів крові. Ми маємо всі підстави говорити про важливість донорства в часи військової агресії проти України, коли переливання компонентів крові ставало шансом на збереження життя багатьох поранених бійців. Щира подяка та низький уклін кожному, хто став на порятунок наших військових, дитини, яка має захворювання крові, чи пацієнта з гострою крововтратою», — йдеться в дописі відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради.

Висловлюємо слова вдячності й поваги людям, які присвятили своє життя справі захисту здоров’я та життя наших громадян і мають нагороду «Почесний донор України», а в Новоград-Волинській міській територіальній громаді таких майже 40 осіб. Спасибі вам за вашу чуйність і здатність до співчуття.

За матеріалами міської ради