Волонтерка Вікторія Апанасенко  з Чернігова представлятиме Україну на конкурсі краси «Міс Всесвіт-2022»

Волонтерка Вікторія Апанасенко з Чернігова представлятиме Україну на конкурсі краси «Міс Всесвіт-2022»

Чернігівка Вікторія Апанасенко отримала титул «Міс Україна Всесвіт-2022». Вона представлятиме нашу країну на міжнародному конкурсі. Про це повідомляється на сторінці конкурсу.

Дівчина отримала титул «Міс Україна Всесвіт» не під час святкового шоу, адже цьогоріч організаційний комітет відмовився від традиційного відзначення. Вікторія відзначена, зокрема, за активну волонтерську діяльність.

Як розказала Суспільному Вікторія Апанасенко, вона знала, що цьогоріч конкурсу не буде, тому новина про те, що вона представлятиме Україну в світі стала для неї приємним шоком:

«Я отримала це повідомлення, коли була у ресторані, в якому з квітня волонтерю. Я в той час стою з гулькою на голові, мию підлогу, тут мені телефонують з оргкомітету конкурсу і кажуть, що Україна повинна бути представлена у цьому році, бо важливо говорити про війну. Звичайно, це був шок. Бо торік я посіла друге місце, і для себе вважала, що це — також перемога. Це була перемога над особистими страхами, внутрішніми проблемами. Я вважала себе, дійсно, щасливою людиною. І вже закрила для себе це питання. Я навіть не знала, що відповісти організаторам, плакала від щастя», — каже Вікторія Апанасенко.

Вікторія зараз проживає у Києві. 26 лютого вона виїхала зі столиці на захід України. До квітня разом з іншими блогерами розповідала про події в Україні, допомагала в розповсюдженні інформації щодо евакуації людей із гарячих точок.

«Тоді, чесно кажучи, через проблеми зі здоров’ям у родині, і коли моє рідне місто знищували вщент, у мене не вистачало сил робити щось іще поза Інтернетом. У квітні, коли я повернулася до Києва, почала шукати, де я можу бути корисною. Першим був ресторан, який шукав волонтерів. Приєдналася до них. Щоранку ми готуємо їжу для наших бійців, для бабусь та дідусів, які залишилися без грошей, чи внутрішньо переміщеним особам», — розповідає Вікторія.

Згодом Вікторія долучилася до формування та роздачі гуманітарної допомоги постраждалим у Києві, Бучі, Ірпені, Гостомелі.

«Я побачила у соцмережах дівчину, яка стала для мене прикладом. Їй — 19 років, вона двічі перехворіла на рак. Вона, шкутильгаючи, вручну розносила гуманітарну допомогу. Коли в мене не вистачає сил, я дивлюсь на неї. Я запропонувала їй робити це разом. Ми вдвох збирали запити, формували гуманітарну допомогу та надавали її тим, хто потребує. І продовжуємо це робити», — каже Вікторія Апанасенко.

Волонтерка Вікторія Апанасенко  з Чернігова представлятиме Україну на конкурсі краси «Міс Всесвіт-2022»
 

Суспільне новини