Поблизу Чижівки затримали вантажівку з колодами вільхи

Поблизу Чижівки затримали вантажівку з колодами вільхи

Поліцейські Новоград-Волинського райвідділу зупинили вантажівку із напівпричепом, в якому перевозились лісоматеріали без належних супровідних документів. Триває відповідна перевірка.

17 червня, близько 15:00, правоохоронці поблизу с. Чижівки зупинили транспортний засіб «Renault Magnum» із напівпричепом для перевірки, в якому виявили понад 160 колод вільхи. За кермом перебував 42-річний житель Ушомирської громади. Чоловік не надав для перевірки жодних документів, які б підтверджували легальне походження і перевезення деревини.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу райвідділу для документування всіх обставин. Вантажівку із деревиною поліцейські вилучили.

За цим фактом правоохоронці розпочали відповідні перевірки. Попередня правова кваліфікація події — ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) ККУ.

За чинним законодавством такі протиправні дії караються штрафом — від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Новоград-Волинський районний відділ поліції