Баранівські лісівники патрулюватимуть на мотоциклах

Баранівські лісівники патрулюватимуть на мотоциклах

Баранівський держлісгосп продовжує технічне переоснащення своїх підрозділів. Цього разу новий мототранспорт отримала лісова охорона всіх лісництв підприємства, — повідомляє державне підприємство «Баранівське лісомисливське господарство».

«19 мотоциклів держлісгосп придбав ще в січні цього року, — каже директор підприємства Анатолій Остудімов. — Однак, через воєнні дії, оформлення документів на техніку трохи відтермінувалося. Мотоцикли закуплені за власні кошти лісгоспу. Колектив господарства докладає всіх зусиль, аби у воєнний час усі підрозділи працювали стабільно, щоб і ліс охоронявся, і податки в бюджет сплачувалися».

Лісівники переконані, що такий транспорт стане їм у нагоді, адже ним зручніше пересуватися в лісі, ніж автомобілем. Він пройде навіть вузькою стежиною чи бездоріжжям. Та й економія пального буде відчутною, що особливо актуально в нинішній непростий час.

Оперативне пересування ввіреними їм лісовими масивами сприятиме вчасному виявленню загорянь у лісі та попередженню лісопорушень.

Підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото ДП «Баранівське лісомисливське господарство»