Міська рада назвала вулиці, які ремонтуватимуть

Міська рада назвала вулиці, які ремонтуватимуть

Упродовж місяця здійснюватимуться ремонтні роботи на наступних об’єктах: вул. Володимира Антоновича, вул. Гагаріна, вул. Волі, вул. Лубчицька, вул. Вокзальна, вул. Юрія Глухова, вул. Лесі Українки, вул. Наталії Оржевської, вул. Івана Франка, вул. Івана Мамайчука, вул. Лянгуса, вул. Єрьоменка, вул. Родини Косачів.

Ремонтні роботи вже тривають. Так, продовжується ямковий ремонт доріг із твердим покриттям на території громади. Про це повідомило управління житлово-комунального господарства та екології Новоград-Волинської міської ради.

В управлінні додають, що отримали відповідне погодження від Житомирської обласної військової адміністрації.

Як раніше повідомляло управління ЖКГ, нині діє постанова Кабінету Міністрів №590 від 9 червня 2021 року, яка обмежує фінансування капітальних видатків. Тому капітальне будівництво доріг поки що призупинено. Навіть на ямковий ремонт аварійних ділянок автошляхів, щоб покращити безпеку руху автотранспорту, потрібно отримати погодження обласної військової адміністрації.

Водночас залишається питання якості ямкових ремонтів, адже вони переважно проводяться стуменевим методом, після чого на дорогах залишається багато дрібнорозмірного щебеню, який «не прилип» до ямки.

Цю ситуацію нещодавно коментував начальник управління ЖКГ Олег Годун. Він пояснив, що підрядник, який проводить ремонт, щебінь не прибирає, бо це не передбачено договором. Прибрати зайвий щебінь має комунальне підприємство разом із вуличним зметом. Однак, як бачимо на вулицях, зокрема, Івана Франка, Лесі Українки, Шевченка, щебінь залишається неприбраним, чим загрожує безпеці пішоходів і псує днища автівок.

Олег БРЮХАНОВ