Вчинив крадіжку  під час воєнного стану —  пішов під варту

Вчинив крадіжку під час воєнного стану — пішов під варту

За погодженням із Новоград-Волинською окружною прокуратурою повідомлено про підозру жителю Новоград-Волинського району про вчинення тяжкого злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України — крадіжка чужого майна, вчинена в умовах воєнного стану.

Чоловік протягом травня-червня 2022 року, перебуваючи напідпитку, викрадав у місцевих жителів велосипеди, які здавав у ломбарди міста, а на отримані кошти продовжував гуляння.

Поліцейські Новоград-Волинщини особу крадія встановили. Частину викраденого повернуто власникам.

Враховуючи особу 29-річного чоловіка, його щире каяття, відношення до вчиненого та сприяння у розкритті злочинів, Новоград-Волинським міськ- районним судом підозрюваному у злочинах обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Однак чоловік не виправдав довіру суду, покладені судом обов’язки не виконував та знову вчинив аналогічний умисний злочин. У зв’язку з чим, за клопотанням слідчого, погодженим із процесуальним прокурором, ухвалою цього ж суду крадію змінено запобіжний захід з особистого зобов’язання на тримання під вартою.

Відтепер чоловік матиме достатньо часу, щоб подумати про свої вчинки та зробити відповідні висновки, адже злочин, передбачений ч. 4 ст. 185 КК України, передбачає позбавлення волі на термін до 8 років.

В. ХОТЬКО, прокурор
окружної прокуратури