Викладачку житомирської музшколи підозрюють у колаборантстві

Викладачку житомирської музшколи підозрюють у колаборантстві

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством фактів, місцевій жительці повідомили про підозру в публічному запереченні здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України та публічних закликах до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що колабораційною пропагандою на початку травня цього року займалася викладачка однієї з музичних шкіл Житомира.

Так, удень, безпосередньо в робочий час, перебуваючи в коридорі поруч із кабінетом директора навчального закладу, у присутності інших викладачів, жінка публічно виправдовувала збройну агресію росії, називаючи розпочату нею війну «спеціальною військовою операцією» для захисту українців.

Підозрювана зневажливо висловлювалася про українсь-ких захисників, звинувачувала Збройні Сили України у знущанні над російськими полоненими. Викладачка заперечувала скоєння росіянами військових злочинів у Бучі й Бородянці, називаючи це «фейками», які розповсюджує Україна. Також педагогиня музшколи цинічно переконувала колег у тому, що російські війська правильно роблять, що вбивають мирних жителів.

Однак колеги у відповідь на її колабораційну пропаганду звернулися до правоохоронних органів.

Досудове розслідування, за оперативного супроводу Управління СБ України в області, проводить Житомирське райуправління поліції.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури