Нетверезий водій скоїв потрійну  ДТП із травмуванням жінки

Нетверезий водій скоїв потрійну ДТП із травмуванням жінки

Дорожньо-транспортна пригода сталася 27 червня, близько 12:30, на вул. Короленка в Бердичеві. Унаслідок маневрів у дворі будинку водій іномарки спричинив травмування людини та пошкодження двох автомобілів і паркану. Поліцейські затримали чоловіка та розпочали досудове розслідування.

Попередньо, водій автомобіля «Audi A6», 46-річний місцевий житель, рухаючись заднім ходом, здійснив зіткнення з нерухомим «Renault Megane», унаслідок чого транспортний засіб посунувся та збив з ніг 51-річну бердичівлянку. Жінка впала та отримала травму руки.

У подальшому водій «Audi» розпочав рух уперед та допустив зіткнення з припаркованим поряд автомобілем «KIA Ceed», а потому допустив наїзд на паркан із металопрофілю.

На місці події поліцейські звернули увагу, що водій має явні ознаки сп’яніння. Йому запропонували пройти відповідне обстеження, однак чоловік відмовився. Всі обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи Бердичівського райвідділу поліції.

Поліцейські затримали водія у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Триває з’ясування обставин у межах розпочатого кримінального прова- дження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) КК України.

Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк до 3 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 3 до 5 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області