Районна рада ухвалила рішення  про перейменування нашого  району в Звягельський

Районна рада ухвалила рішення про перейменування нашого району в Звягельський

На сесії районної ради депутати ухвалили 18 рішень, серед них — розглянули пропозицію перейменування Новоград-Волинського району в Звягельський.
23 червня відбулося пленарне засідання 12-ї сесії районної ради VIII скликання. У роботі сесії, яку провів голова районної ради Артур Загривий, взяли участь 32 із 42 депутатів, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Руслан Лавренчук, начальник районної військової адміністрації Іван Туровський, його перший заступник Юрій Оханський, голови територіальних громад району.

Присутні вшанували пам’ять депутата районної ради Віктора Гончарука, який 28 квітня загинув біля Харкова, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України, та пам’ять усіх загиблих Героїв, хвилиною мовчання.

Голова районної ради проінформував про те, що на початку березня до районної ради надійшла заява від депутатської фракції політичної партії «Опозиційна платформа — За життя» у Новоград-Волинській районній раді про припинення існування депутатської фракції та вихід всіх депутатів із неї і з партії.

Депутати розглянули питання «Про пропозицію перейменування Новоград-Волинського району Житомирської області у Звягельський район». Ініціатором відновлення історичної справедливості був депутат районної ради Віктор Гончарук. Саме він був головою ініціативних груп із відновлення історичної назви міста та перейменування району в Звягельський. До виступу запросили рідних загиблого Героя — сина Олександра та дружину Тамару Василівну. З історичною довідкою та обгрунтуванням перейменування району виступив депутат районної ради Микола Іванюк.

Після обговорення депутати ухвалили історичне рішення. Підтримали пропозицію 29 депутатів, ще двоє утримались, один — не голосував. Після завершення сесії депутатка, котра не голосувала з цього питання, повідомила, що у неї не спрацював пульт голосування і подала заяву, аби її голос зарахували за підтримку пропозиції перейменування району.

Інформація та фото
районної ради