Без догляду  ліс не виросте

Без догляду ліс не виросте

Замало лише посадити ліс. Упродовж перших років після садіння та доповнення лісових культур лісівники дбають про молоді насадження — створюють сприятливі умови для їх росту, знищують бур’яни, трав’янисту рослинність та поросль малоцінних порід, — пише «Городницький лісгосп».

«Стан лісових культур є важливим критерієм оцінки кожного лісівника та керівника лісового господарства. Своєчасний догляд за лісовими насадженнями — обов’язкова вимога в роботі підприємства. Лісівничі заходи з догляду за лісовими культурами знижують імовірність поширення вогню в лісі», — говорить директор ДП «Городницьке лісове господарство» Віктор Мельник.

Молодими насадженнями опікуються лісничі, помічники та лісокультурниці. Серед першочергових завдань — перевірка на приживлюваність цьогорічних сіянців. На контролі в лісовому господарстві — культури у віці перших п’яти років. Щоб створити якісний та здоровий ліс, потрібно багато років кропіткої праці.

Інженер лісових культур ДП «Городницький лісгосп» Володимир Мойсюк: «Догляд за лісом — клопітка щоденна праця протягом усього року, але найбільший об’єм роботи припадає на теплий період. У лісовому господарстві ми керуємося простим правилом: своєчасно проведений догляд за культурами та молодняками в подальшому дасть можливість виростити здорові високопродуктивні насадження».

\"Без \"Без

Підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото ДП «Городницький лісгосп»