Поліція викрила шістьох жителів у незаконних діяннях із наркосировиною

Поліція викрила шістьох жителів у незаконних діяннях із наркосировиною

Запаси маковиння та розфасовану у згортки марихуану в результаті оперативно-профілактичних заходів і слідчих дій вилучили поліцейські у жителів Житомирської області протягом 11 липня. За всіма фактами тривають досудові розслідування.

Перевіряючи відомості про ймовірне вирощування нарковмісних рослин жителем одного із сіл Коростишівської громади, поліцейські оглянули домоволодіння чоловіка. Як виявилося, у підсобному приміщенні 37-річний господар зберігав уже зібраний врожай снотворного маку. Правоохоронці вилучили понад пів тисячі маківок і більш як 170 підсушених рослин.

У Любарській громаді інспектори сектору реагування патрульної поліції місцевого відділення зупинили для перевірки підозрілого чоловіка. У ході огляду його речей у сумці знайшли понад два десятки рослин маку та ємкість із коричневою рідиною з характерним запахом (ймовірно, опієм).

В Овруцькій громаді правоохоронці вилучили у перехожого, 38-річного жителя Коростеня, пакунок із подрібненою сухою рослинною сировиною (попередньо, марихуаною). П’ять зіп-пакетів із таким же вмістом виявили під час поверхневої перевірки поліцейські й у 37-річного звягельчанина, на поведінку якого звернули увагу в райцентрі. Також у Новоград-Волинському районі правоохоронці зупинили автомобіль «Ауді», водій якого порушив Правила дорожнього руху. Під час огляду в автівці вилучили рослинну сировину в паперовому згортку.

В усіх випадках обставини задокументували слідчо-оперативні групи відповідних територіальних підрозділів поліції. За фактами незаконного зберігання наркотичних засобів (ч. 1 ст. 309 ККУ) розпочаті кримінальні провадження.

Відділ комунікації поліції Житомирської області