«Команда левів»: інвестуємо дорогоцінний час  у зміцнення духу

«Команда левів»: інвестуємо дорогоцінний час у зміцнення духу

Наша військова частина А7306 27 червня відзначила четверту річницю від Дня створення. 18 березня підрозділ прибув на кордон із Білоруссю, де зайняв бойові позиції та гідно виконує бойові завдання.

Із перших днів ми відчули потужну підтримку мешканців громад Новоград-Волинщини, а після передислокації — Олевщини, за що хочемо висловити всім велику подяку від нас та шану!

Важливим фактором для воєнної підготовки є бо-йова і тактико-спеціальна підготовка, адже без фізичної витривалості та загартованості в умовах війни не обійтися.

Спорт допомагає мотивувати бійців. Спортивні результати здобуваємо під час змагань із шахів, настільного тенісу, мініфутболу та волейболу.

Турнір із волейболу в спортивному залі Олевської ДЮСШ розкрив спортивний талант нашої «Команди левів». За підтримки керівництва місцевої організації ВФСТ «Колос» та Олевської ДЮСШ понад тиждень тривала підготовка до змагань. Не всі змогли тренуватися на повну силу, бо команди підрозділів проводили підготовку в польових умовах. На спортивній арені волейболісти шістьох команд змагалися завзято, демонструючи жагу до перемоги та майстерність.

Переможцем турніру стала «Команда левів», друге місце здобула команда «Кабан» (рота охорони), третє — «Управління». Переможці отримали грамоти та грошові премії: 10 тис. грн, 6 тис. та 4 тис. відповідно. Частину призових коштів команди передали на ремонт спортивного залу ДЮСШ.

Спонсором змагань виступив депутат Олевської міської ради, директор ДП «Олевський лісгосп АПК» Сергій Вовк. Учасники змагань щиро вдячні йому за постійну матеріальну підтримку, а головному судді, майстру спорту з волейболу Тетяні Шумейко — за майстерне, фахове суддівство запеклих спортивних поєдинків чоловічих команд. Усі сповна віддалися боротьбі, але поводилися толерантно.

Командування та особовий склад військової частини з перших днів виконання бойового завдання відчули велику підтримку з боку керівництва міської ради, місцевих волонтерів та підприємців. Їхня допомога направлена на покращення життєдіяльності військовослужбовців, забезпечення потреби в продуктах харчування, в обладнанні фортифікаційних споруд на оборонних рубежах.

Ми віддячили справою на користь громади. На центральній клумбі Олевська військовослужбовці з керівництвом, працівниками міської ради та юним поколінням висадили пів тисячі кущів самшиту — за кошти, зібрані бійцями нашої частини.

5 червня «Команда левів» взяла участь у футбольному турнірі серед професійних команд Житомирської облас-ті на підтримку Збройних Сил України. Ми зайняли третє місце та зібрали 49 благодійних тисяч гривень.

А 3 липня хлопці зіграли в Зубковичах за місцеву команду та вибороли перше місце у протистоянні зі збірною Олевського району, яка впродовж 15 років залишалася непереможною.

Так хто ж такі, ці «леви»? Капітан команди — Віктор Кучинський, гравці: Геннадій Челядін, Василь Євтушок, Володимир Никоненко, Олександр Шевчук, Андрій Опанасюк, Іван Якобчук, Леонід Потушинський, Микола Коржовський, Ігор Сморжов, Іван Семенюк, Тарас Азаркін.

Ще до початку нашого спортивного військового життя, ми з побратимами зауважили, що в нас є велика кількість військововослужбовців, котрі за плечима мають значний бойовий досвід. Тож, коли настав час для вигадування назви команди, — довго не вагалися, оскільки образ лева органічно в собі поєднує і благородність наміру, і твердість характеру.

Стосовно наміру цікаво зупинитися детальніше.

— Безперечно, спорт є для нас чимось значно більшим, ніж дозвілля у вільний від служби час, — вважає Геннадій Челядін. — Треба розуміти специфіку мобілізації, коли в одному місці збирається велика кількість незнайомих людей. Збираються не просто так, а для виконання важливого, конкретного завдання. У нашому випадку цим завданням є перемога над росіянами. Поки обстановка дозволяє, інвестуємо дорогоцінний час у зміцнення духу. Футбол це дозволяє зробити якнайкраще. Окрім ближчого знайомства — віднайти порозуміння між різними поколіннями. Така єдність значно ефективніша, скажімо, ніж посиденьки за чаркою в мирному житті. Ну, і звісно, своєю грою ми подаємо приклад для інших, маємо змогу проводити благодійні турніри зі збору коштів на підтримку ЗСУ.

Командир підрозділу Андрій Демянчук пишається своїми воїнами-спортсменами та їхніми здобутками, адже у спортивних змаганнях, як і в бою, важлива спільна боротьба задля перемоги. Слава Україні!

\"«Команда \"«Команда

Ігор Назарчук,
заст. командира 140 ТРО
з морально-психологічного забезпечення