Рада оборони Житомирщини  дозволила населенню відвідувати ліси

Рада оборони Житомирщини дозволила населенню відвідувати ліси

Згідно з розпорядженням голови ради оборони Житомирської області Віталія Бунечка від 30.06.2022 р. №56, введено в дію рішення ради оборони «Про забезпечення заходів здійснення правового режиму воєнного стану», відповідно до якого на території Житомирської області населенню дозволено відвідувати ліси для збору дикорослих ягід, грибів, лікарської сировини.

Виняток становлять ліси, які знаходяться у смузі на глибині 20 кілометрів від лінії державного кордону України, що межує з республікою білорусь, та на території місцевостей, що були тимчасово окуповані (населені пункти: Радча, Нова Радча, Стара Радча, Грезля, Давидки, Тичків, Вільхова, Ровба, Рубежівка Народицької селищної ради Коростенського району).

Цим рішенням Ради оборони Житомирської області в період воєнного стану заборонено проведення будь-якого полювання, окрім проведення біотехнічних та охоронних заходів користувачами мисливських угідь.

Вирушаючи до лісу, не потрібно забувати про правила особистої безпеки, бути уважним та добре орієнтуватись у навколишньому середовищі. Завжди існує імовірність знаходження у лісах вибухонебезпечних речей та предметів, а також натрапити на, так зване, дистанційне мінування, яке широко використовується російською федерацією. Крім того, в умовах російсько-української війни саме ліси є дуже зручними для пересування диверсійно-розвідувальних груп.


Інформація Новоград-Волинської РВА