Поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві

Поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві

Уночі, 17 липня, до поліції надійшло повідомлення від медиків про надання допомоги пораненому чоловікові. Через декілька годин після госпіталізації він помер. Поліцейські з’ясували, що у будинку жителя с. Хомутця (Брусилівська громада) раптовий конфлікт між ним та його квартирантом завершився вогнепальним пораненням господаря. Підозрюваного затримали.

Досудове розслідування проводиться під процесуальним керівництвом Коростишівської окружної прокуратури.

На місці події, у с. Хомутці, працювали слідчо-оперативні групи відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського райуправління та Головного управління Нацполіції в області.

Попередньо встановлено, що в будинку 57-річного чоловіка зібралася компанія знайомців, які вживали спиртне. При цьому у кількох із присутніх при собі була зброя. На якомусь етапі спілкування між господарем та його 58-річним квартирантом виник раптовий конфлікт. У розпалі емоцій останній схопив до рук зброю та здійснив кілька пострілів. Пораненому одразу викликали екстрену медичну допомогу, однак лікарям не вдалося врятувати його життя.

Поліцейські затримали причетного до події в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою собою) Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Зброю з місця події вилучено. Триває перевірка обставин та підстав її знаходження у будинку загиблого.

Нагадуємо, що за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 263 ККУ) визначено покарання у вигляді ув’язнення терміном до 7 років.

За умисне вбивство людини (ст. 115 ККУ) настає відповідальність — до 15 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції
Житомирської області