«Звягель» перемагає. «Ярунь» і «Случ» програють

«Звягель» перемагає. «Ярунь» і «Случ» програють

На Житомирщині 16 липня розпочався футбольний сезон-2022. Вищий дивізіон чемпіонату області цьогоріч налічує 8 учасників. П’ятнадцять команд першої ліги розподілили на дві підгрупи (Північ і Південь) за територіальним принципом. Усі матчі у вищій і першій лігах відбуватимуться без глядачів, — наголошує Житомирська обласна асоціація футболу.

У стартовому турі вищої ліги «Звягель» із рахунком 4:2 переміг «Агролайф» (Новоселиця). Гра відбулася на міському стадіоні «Авангард».

Після першого тайму звягельчани поступалися — 1:2 (відзначився Андрій Бусленко). Але після перерви господарі провели три «сухі» голи в ворота гостей (Андрій Бусленко, Віктор Газицький, Андрій Наумець).

Романівська «Зоря» з мінімальним рахунком (1:0) перемогла «Случ» із Новограда-Волинського.

ФК «Ярунь» на виїзді поступився команді «Полісся-2» зі Ставків — 0:2. Обидва голи ярунчани пропустили ще в першому таймі.

Гру «Мал» (Коростень) — «Бердичів» перенесено на резервний день.

У групі Південь першості області з рахунком 0:2 в першому турі зазнав поразки баранівський «Керамік». Він грав у гостях проти команди «Технофон» (Любар).

Команда «Уборть» (Ємільчине) пропускала тур.

Додамо, що чемпіонат у вищій обласній лізі відбудеться у класичному форматі: вісім команд зіграють 14 турів у два кола.

У першій лізі із зонального етапу виходять по дві кращі команди, які утворять півфінальні пари й проведуть між собою дві гри (вдома та на виїзді).

Переможці півфінальних протистоянь зіграють у фіналі, а переможені, відповідно, — за третє місце першої ліги.

До зони Північ увійшли: «Уборть» (Ємільчине), «Оріон» (Нова Борова), СК «Овруч», СК «Радовель», «Колос» (Путиловичі), «Зірка-МГЗК» (Іршанськ), «Агро-Нива» (Народичі, Ласки).

У зоні Південь гратимуть: «Stone Town» (Коростишів), ФК «Пулини», «Зоря-2» (Романів), «Технофон» (Любар), «Керамік» (Баранівка), «Полісся-3» (Ставки), «Тетерів» (Чуднів) та колектив з Іванкова.

Олег БРЮХАНОВ
Фото ФК «Звягель»