Грою у шашки п’ятикласниця збирає на зброю проти ракет

Грою у шашки п’ятикласниця збирає на зброю проти ракет

«Сьогодні ввечері грав у шашки з дев’ятирічною Тетянкою Портянко. Дівчинка збирає допомогу на ЗСУ. Погодьтеся, не кожен день можна зіграти з віцечемпіонкою України з шашок. Хоча, чому не кожен?», — слушно запитав у Фейсбуці киянин Вадим Фульмахт, запостивши фото з вуличного турніру під час гри з Тетяною. Слушно, бо шашистка справді зараз чи не що-дня виборює допомогу для української армії на чорно-білій дошці.

Цікаво, що шахові баталії дівчинка проводить як у себе вдома, у Києві, так і в Новограді-Волинському, де мешкають рідні. У межах акції «Зіграй у шашки для ЗСУ» дівчинка грала не лише з пересічними містянами, а й з міським головою Миколою Боровцем. У Києві Тані кинули 100 доларів однією купюрою, що сильно вразило дівчинку. А ще її разом із Сергієм Притулою зняв для інтерв’ю про воєнні події в Україні всесвітньо відомий телеканал «Al Jazeera English» (побачити відео можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=YVeT2v96Ack).

\"Грою

\"Грою

Як розповіла «Звягелю» Лариса Портянко, її донька перейшла до 5 класу. «Кошти збирала спочатку на Батьківщині Лесі Українки і Валерія Залужного, потім зібрані 6 тисяч гривень передали до Благодійного Фонду Сергія Притули. Фонд висловив подяку мешканцям міста.

Далі Танюша продовжила збір коштів у столиці, де проживає. За чотири дні в Києві (станом на 19 липня) вдалося зібрати 12706 гривень і 109 доларів. Збір донька планує проводити до п’ятниці, а тоді повернеться на канікули в Новоград-Волинський, де проживають її бабусі і дідусі».

До речі, цікаво, що Тетяна — онука новоград-волинського журналіста Лариси Герус, котра щиро радіє патріотичній акції онуки, адже ця ініціатива здобула чимало схвальних відгуків. Дівчинка, у свою чергу, вдячна усім, хто долучається до її благодійної акції. Вдячна цікавим зустрічам із людьми, котрі дарують свої усмішки, теплі слова, донатять, вірять у Перемогу України і наближають її в такий спосіб.

«З міської ради нам запропонували вийти зіграти в шашки на святі «Лесині джерела», і ми попередньо погодились. Зібрані кошти Тетянка знову передасть для ЗСУ», — розповіла Лариса Портянко.

«Мамо, грою у шашки будемо збирати на зброю проти ракет, я дуже хочу ходити до школи», — каже маленька віцечемпіонка, котра перейшла у 5 клас.

 

Юлія КЛИМЧУК