МіськрайТМО відвідав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

МіськрайТМО відвідав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

16 липня КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» з робочим візитом відвідав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Він ознайомився з функціонуванням медичного закладу в умовах воєнного стану та вивчив необхідність проведення ремонтних робіт приміщення відділення комплексної реабілітації, що розпочало роботу на початку 2022 року.

Зустріч відбулася за участі начальника Новоград-Волинської РВА Івана Туровського, міського голови Миколи Боровця, генерального директора КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» Василя Бориса, заступника міського голови Наталії Борис, начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Алли Боришкевич, заступника медичного директора зі стаціонарної допомоги КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» Костянтина Шнайдера.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко ознайомився з роботою медичного закладу, напрацюваннями щодо функціонування відділення комплексної реабілітації, поспілкувався з медичними працівниками. Зокрема, обговорено кадровий потенціал, готовність до надання якісних медичних послуг, забезпеченість обладнанням.

Василь Борис проінформував, що проєктно-кошторисна документація ремонтних робіт була виготовлена у 2021 році. Тоді ж, за підтримки народного депутата України Дмитра Костюка, придбано обладнання для комплексної реабілітації на суму близько 4 млн грн. Відповідну фахову підготовку пройшли медичні працівники відділення — лікар-ерготерапевт, фізіотерапевт, лікар-реабілітолог, психолог та медичні сестри з реабілітації.

Бюджетом міської громади передбачено кошти на проведення капітального ремонту, який планували завершити в першому півріччі 2022 року. Проте, із введенням воєнного стану в Україні, виконати заплановані роботи немає змоги, відповідно до вимог Бюджетного законодавства України.

Необхідність повноцінного функціонування відділення реабілітації в Новоград-Волинській громаді є актуальним не лише для пацієнтів із порушенням опорно-рухового апарату, наслідками перенесених інсультів, а, насамперед, для забезпечення реабілітації військовослужбовців унаслідок різного виду поранень.

Надалі питання щодо реалізації проєкту з капітального ремонту відділення комплексної реабілітації вирішуватиметься на рівні профільних міністерств та Кабінету Міністрів України.

Віктор Ляшко позитивно оцінив потужності закладу охорони здоров’я та відзначив роботу керівництва району, громади і закладу щодо забезпечення його функціонування, наповнення сучасним обладнанням, а також безперебійного надання якісної медичної допомоги населенню, особливо — в умовах коронавірусної інфекції та воєнного стану.

\"МіськрайТМО

За матеріалами міської ради
Фото міської ради