Новий партнер у фабрики «Леся» — нові робочі місця

Новий партнер у фабрики «Леся» — нові робочі місця

Фабрика «Леся» продовжує приємно дивувати. 18 липня (в умовах війни!) тут відкрили нову дільницю, цього разу — з пошиття якісних трикотажних виробів. І якщо зараз виробнича лінія стартувала з потужністю 25 нових робочих місць, то до закінчення року у планах керівництва — уже півсотні, а далі виробництво має надати роботу 350 швачкам. Власне, за кількістю працівників це — ще одна фабрика «Леся». А для збільшення виробничих площ мають реконструювати старі приміщення та добудувати підприємство.

«Немає сумнівів, що ми досягнемо бажаних результатів із продуктивності праці на новій швейній лінії, і найближчим часом перерізатимемо стрічку в новому добудованому корпусі», — запевняє голова наглядової ради ПрАТ ВКФ «LESYA» та очільник Ради підприємців громади Микола Сиченко. У його словах немає підстав для сумніву, адже на фабриці звикли виконувати заплановане.

Новим партнером фабрики стала данська компанія «DILLING» — шиє одяг з трикотажу для жінок, чоловіків та дітей. Ця співпраця розпочинає нову сторінку в історії нашого місцевого підприємства.

На «Лесі» ще до війни домовлялися з новими партнерами. Проте, після російського вторгнення дуже багато європейських замовників з обережністю почали ставитися до співпраці з українськими компаніями.

— Ніхто з них не очікував таких результатів, як засвідчили Збройні Сили України. Саме дії наших оборонців змогли переконати закордонних бізнесовців не ставити хрест на співпраці з Україною, тож ми продовжуємо працювати і втілювати амбітні плани, — розповів Микола Сиченко.

У травні фабрика відновила перемовини з іноземними партнерами щодо нового виробництва. Партнери були дуже здивовані і з обережністю поставилися до пропозиції з країни, де йде війна. Але зрештою погодилися, приємно вражені тим, що «Леся» навіть у такий важкий час думає про розвиток і перспективу.

Впровадження лінії трикотажного одягу потребує нового швейного обладнання та якісно інших знань. Тому десять співробітників нещодавно відвідали виробництво нових партнерів у Литві, де вивчали виробничі процеси і тканини.

«Усе для нас було новим і дуже цікавим, захоплюючим», — каже технолог Олена Бодусева.

«Зовсім інша структура тканини, з якою тепер працюватимемо. Усе обладнання відрізняється, ми вчилися на ньому працювати», — поділилася враженнями лідер лінії Анастасія Давидюк. Механік швейного обладнання Володимир Боняр відвідав сучасну виставку в німецькому Франкфурті, де також опанував новий досвід. Тепер свої знання передаватимуть колективу.

Особлива філософія виготовлення натуральних тканин, відсутність шкідливих барвників, турбота про людей та навколишнє середовище — принципова корпоративна етика іноземних партнерів дуже імпонує компанії «Леся». Преміальна якість продукції та її постійне удосконалення для новоград-волинської фабрики теж є пріоритетним.

«Ми щиро дбаємо про те, звідки надходять наші матеріали, як вони виробляються та ким», — це принципова позиція в роботі компанії «Dilling». Про це вони пишуть у своїй візитівці на офіційному сайті. Мають фарбувальний завод у Данії, швейний («Avadan») — у Литві. Тепер географія виробництва розширилася.

До вітань з нагоди відкриття нового цеху долучилися міський голова Микола Боровець та заступниця міського голови Ірина Гудзь.

«Фабрика «Леся» — це бренд, який знають у світі і гордість нашої громади. Ви швидко відреагували на випуск нової продукції в умовах пандемії і майже всю Україну забезпечили захисними костюмами для медиків. Коли на початку війни багато підприємств згорнули виробництва, «Леся» не лише не припинила діяльність, а продовжує розвиватися, створюючи нові робочі місця. Ви шили «розгрузки» для наших захисників, а зараз є домовленість щодо пошиття форми для добровольчих батальйонів. Багато питань допомагає оперативно і якісно вирішувати ваш колектив», — подякував Микола Боровець.

За підтримки фабрики «Леся» у місті збираються реалізувати проєкт із будівництва житла — для працівників, задіяних у місцевих виробництвах. Люди — найцінніший ресурс на виробництвах, тож його потрібно розвивати і зберігати. А поки що колектив швейного підприємства продовжує працювати на перемогу України.

\"Новий \"Новий \"Новий \"Новий \"Новий

Юлія КЛИМЧУК
Фото автора