Тариф на тепло залишиться незмінним. Але боржники  платитимуть більше

Тариф на тепло залишиться незмінним. Але боржники платитимуть більше

Питання підготовки до чергового опалювального сезону, який проходитиме в умовах воєнного стану і на тлі тотального дефіциту природного газу, наразі є одним із найактуальніших, — інформує КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго». До цього процесу долучені всі органи державної влади та місцевого самоврядування. Питання перебуває на особистому контролі Президента та Прем’єр-міністра України.

Не секрет, що опалювальний сезон 2022-2023 років буде нелегким, як для виробників теплової енергії, так і для споживачів, адже Уряд поставив завдання скоротити споживання природного газу мінімум на 10%, порівняно з попереднім опалювальним сезоном. Це означає, що температурний режим у помешканнях споживачів також буде нижчим, ніж у минулому опалювальному сезоні. Цей крок вимушений. При цьому Уряд та Президент гарантують, що тариф на послугу з постачання теплової енергії зростати не буде.

Так, у місті Новограді-Волинському тариф на послугу з постачання теплової енергії востаннє переглядався у жовтні 2020 року. Але, навіть за таких умов, споживачі несвоєчасно та не в повному обсязі розраховуються за спожиту послугу. На сьогодні розмір дебіторської заборгованості населення перед КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» сягає 10 млн грн.

Міський голова Микола Боровець особисто контролює питання підготовки до опалювального сезону. З метою вирішення найбільш нагальних питань він здійснив робочу поїздку до Міністерства розвитку громад та територій України, результати якої висвітлені очільником міста в інформаційному підсумку тижня від 22.07.2022 року (перегляд доступний за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=gEGnkTPC8Mo).

Як зазначив у виступі міський голова, основною умовою сталого проходження опалювального сезону є взаємні зобов’язання держави та споживачів: залишення тарифів на попередньому рівні та своєчасний розрахунок споживачів за спожиті послуги. Громадянам, які з об’єктивних причин не можуть погасити заборгованість, пропонується укласти договори реструктуризації на лояльних умовах.

Проте для злісних боржників, які не розрахуються або не реструктуризують свої борги до початку опалювального сезону, держава готує неприємний сюрприз: нарахування плати за послугу їм здійснюватиметься не за пільговим тарифом, який є незмінним із 2020 року, а за економічно обгрунтованим, а це — 2200,00 грн/Гкал замість 1677,12 грн/Гкал. Цю ініціативу опрацьовує профільне міністерство для її подальшого законодавчого втілення.

З огляду на вищенаведене, КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» закликає споживачів, які мають заборгованість за послугу з постачання теплової енергії, невідкладно погасити борги або ж укласти договори реструктуризації боргу до початку опалювального сезону.

Додаткову інформацію можна отримати у відділі збуту підприємства за адресою:
вул. Івана Франка, 15А, або за тел.: 3-52-86, 3-52-31.

Підготував Олег БРЮХАНОВ