Створено робочу групу, яка визначає причини забруднення річок

Створено робочу групу, яка визначає причини забруднення річок

Розпорядженням міського голови від 19.07.2022 р. №183(о) створено робочу групу щодо вивчення джерел забруднення річок Случ та Смолка.

«До складу робочої групи увійшли: заступник міського голови, начальник управління ЖКГ та екології міської ради, начальник відділу благоустрою та екології, спеціаліст відділу благоустрою та екології, інспекція благоустрою, представники Новоград-Волинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, Новоград-Волинського міжрайонного відділу державної установи «Житомирський обласний центр контролю та профілактики МОЗ України», Новоград-Волинської дільниці басейнового управління водних ресурсів річки Прип’ять, постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та водних ресурсів, комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» та головний спеціаліст юридичного відділу міської ради», — інформує управління житлово-комунального господарства та екології Новоград-Волинської міської ради.

28 липня робоча група провела обстеження річок Случ та Смолка з відбором лабораторних проб для виявлення джерел забруднення (біологічне споживання кисню, хімічне споживання кисню та бактеріологічний аналіз води) за наступними адресами:

1. р. Смолка — залізничний міст;

2. р. Смолка — 3-ій пров. Чехова;

3. р. Смолка — машинобудівний завод, недобудовані очисні споруди (вище та нижче впаду водойми);

4. Місце злиття річок Случ, Смолка (вище та нижче впаду водойми);

5. Впадіння рівчака в р. Случ — 150 м вище Житомирського мосту;

6. Впадіння р. Веселка в р. Случ, мікрорайон «Дружба»;

7. Впадіння рівчака по вул. Некрасова в р. Случ;

8. Впадіння рівчака по вул. Медовій;

9. р. Случ — міський пляж.

«Робоча група продовжує визначати причини забруднення річок. Про отримані результати лабораторних аналізів будемо інформувати.

Звертаємося до небайдужих мешканців Новоград-Волинської міської громади з проханням повідомляти про несанкціоновані скиди нечистот у річки та притоки річок громади у відділ благоустрою та екології управління ЖКГ та екології міської ради за адресою: м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, буд. 16, каб. №21 (тел.: 04141-3-54-46)», — йдеться в повідомленні.

За матеріалами управління ЖКГ міської ради
Фото міської ради