«Які міри може прийняти адміністрація ОСББ до власника приватизованої квартири?»

«Які міри може прийняти адміністрація ОСББ до власника приватизованої квартири?»

У минулому номері «Звягеля» була надрукована стаття про нічну пожежу у під’їзді п’ятиповерхового будинку по вул.Шевченка, 69. Збираючи свідчення щодо події та її ймовірних причин, «Звягель» поспілкувався з жителями під’їзду. Також було отримано коментар у міськрайонному відділі ДСНС. Втім, на момент здачі газетного номера у друк з об’єктивних причин нам не вдалося поспілкуватися з керівницею ОСББ. У згаданому вище матеріалі газета «Звягель» підкреслила, що залишається відкритою для коментарів і роз’яснень для всіх зацікавлених сторін. Нижче подаємо позицію Асоціації ОСББ «Вікторія» щодо цієї ситуації.
«16.11.2018 р. Новоград-Волинська щотижнева газета «Звягель» (№46 (1318) оприлюднила матеріал «Що робити, коли в під’їзді пожежонебезпечна сусідка?», в якому надруковано, що в першому під’їзді будинку №69 по вул.Шевченка, який обслуговується Новоград-Волинською міською Асоціацією ОСББ «Вікторія», «горіло нагромадження всілякого мотлоху», що є неправдивим. Згідно з актом про пожежу від 13.11.2018 р., причина пожежі не встановлена, на місці пожежі були виявлені недопалки, на 4 поверсі, від яких, можливо, почалося задимлення колеса велосипеда. Власника велосипеда не знайшли. Хоча, думаю, сусіди знають, хто може палити цигарки на 4 поверсі, і хто власник велосипеда, але чомусь мовчать.
Щодо бродячих собак, яких приютила мешканка даного під’їзду, це було декілька років тому. На письмове звернення мешканців під’їзду власними силами АОСББ «Вікторія» всі собаки були вивезені до Новоград-Волинського притулку для собак.
У під’їзді робився ремонт (побілка і масляне фарбування стін) у 2013 році.
Громадянка, на яку нарікають мешканці даного під’їзду, неодноразово попереджалася в усній та письмовій формі. На попередження вона не реагувала, в результаті чого громадянку було притягнено до адміністративної відповідальності, згідно з адміністративним протоколом від 23.05.2012 р., протоколами про адміністративне правопорушення від 14.01.2011 р., 01.02.2011 р.,„ 07.12.2012 р. та 01.01.2013 р.
3 грудня 2013 р. працівниками Асоціації було розібране звалище під сходовими клітками першого поверху, яке утворила, знову ж таки, та сама жителька під’їзду, відповідно до акту від 03.12.2013 р.
Прибиральниця НВМАОСББ «Вікторія» щоденно проводить прибирання у під’їздах та слідкує, щоб не було сторонніх речей у під’їзді. Станом на 13.11.18 р. звалища, про яке свідчать сусіди, не було.
У листопаді цього року Асоціацією був надрукований лист до Новоград-Волинського відділення ПАТ «Житомиргаз», щоб відключити квартиру даної громадянки від газопостачання, для запобігання нещасного випадку, оскільки у квартиру вона доступу не дає при перевірці димвентканалів.
Зі створенням ОСББ співвласники повинні спільно утримувати своє майно. Але, крім скарг до НВМАОСББ «Вікторія», правління ОСББ не робить жодних дій. Скажіть, будь ласка, які міри може прийняти адміністрація НВМАОСББ «Вікторія» до власника приватизованої квартири?
Щодо заяви, фото якої також було оприлюднено вашою газетою, то ця заява — стосовно ремонту стіни, яка знаходиться на першому поверсі під сходами, — надійшла до НВМАОСББ «Вікторія» 17.09.2018 р. Стіна під сходами сиріє, тому що в будинку відсутнє підвальне приміщення, і вже у жовтні було виконане «перетирання», ремонт штукатурки та фарбування стіни.
Стосовно коментарів від голови Асоціації. Так, дійсно, керівник на той час, коли завітав без попередження редактор газети, була на депутатській комісії, про що працівники бухгалтерії проінформували Олега Брюханова. Повноцінною інформацією щодо пожежі бухгалтер не володів, майстер був на виконанні своїх посадових обов’язків».
К.ЛАВРЕНЧУК, голова правління НВМАОСББ «Вікторія»