КОЛЕГІУМУ — П’ЯТНАДЦЯТЬ!

КОЛЕГІУМУ — П’ЯТНАДЦЯТЬ!

Ранок 10 квітня 2009 року у нашому навчальному закладі розпочався тематичними класними годинами: учні та колегіанти говорили про історію колегіуму, вчителі згадували перші роки та труднощі, з якими довелося стикатися у процесі становлення та формування учнівського та вчительського колективів.
Переглядали чорно-білі фото з 12 квітня 1994 року, на яких увічнено урочисте відкриття тоді ще середньої школи №11, будівельників з Німеччини та Болгарії, почесних гостей та вічно юну пані директора К.Сідлецьку. З того часу школу двічі реорганізовували: 1999 року у спеціалізовану з поглибленим вивченням англійської мови, а 2003 — у колегіум, середній навчальний заклад нового типу з профільним навчанням у старших класах.
На перший погляд залишилися ті ж самі стіни, меблі, приміщення, рослини.
Але вчителі стали більш досвідченими, змінилося покоління учнів, вдосконалюється навчальний процес, модернізується обладнання. Завдяки нашим надбанням та перемогам, нашим випускникам, колегіум став відомим в Україні та за її межами. За цей час з його стін вийшло 519 випускників 11-х класів, котрі живуть, працюють та навчаються у різних куточках світу.
Напередодні річниці втретє було видано книгу історії колегіуму «Згадаймо ті роки» (видавництво «НОВОград»), у першому розділі якої вміщено привітання від випускників, колишніх вчителів та партнерів Новоград-Волинського колегіуму з Житомира, Києва, Львова, Стрия, а також міст Італії, Великої Британії, Чехії, Польщі та США.
За кілька днів до свята Краєзнавчо-туристичний клуб колегіуму провів опитування вчителів на тему «Найяскравіша особистість п’ятнадцятиріччя серед учнів та випускників». До десятки найкращих увійшли випускники школи Махінова Анжела (2001), Житня Діана (2006), Романчук Микола (1997), Лось Софія (2008), Колосюк Артем (2006), а також нинішні колегіанти Шатіло Ірина, Табенська Ольга, Попов Дмитро, Гончар Андрій, Волох Марина.
Після класних годин відбулися відкриті уроки, а вже о 12.00 розпочалася щорічна церемонія «Шкільний зорепад», де було оголошено імена переможців у номінаціях «Учень року», «Лідер року», «Відкриття року», «Журналіст року», «Митець року», «Спортсмен року», кращих знавців окремих предметів.
Годину потому відбулися урочисті збори за участі вчителів, учнів, батьків, гостей свята. Своїми спогадами поділилися: голова райдержадміністрації М.Іванюк, колишні міський голова О.Костеченко та завідувач міськвно Г.Грінченко. Слова привітання проголосили начальник управління освіти та науки О.Іляхова, заступник міського голови В.Титяневич, представник військової частини О.Зварко, голова батьківського комітету колегіуму О.Бойко, заступник голови Польського наукового товариства у Житомирі В.Ситніцка, директор міського Палацу культури І.Антипчук. Виступи запрошених супроводжувалися танцями та піснями у виконанні юних артистів колегіуму, грою військового оркестру.
Свято закінчилося, як закінчилося і дитинство нашої Alma-mater, адже за рік нам буде 16.
Е.ЗІННУРОВ, заступник директора колегіуму з науково-методичної роботи