Витяг з наказу військового комісара Новоград-Волинського об’єднаного міського військового комісаріату №16 від 06.02.2019 р. «Про призов громадян міста Новограда-Волинського та Новоград-Волинського рай

1. На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та Указу Президента України від 30 січня 2019 року №22/2019 у квітні-червні 2019 року проводиться призов громадян на строкову військову службу.
2. Явці на призовну дільницю для призову на строкову військову службу та прийняття відповідного рішення призовної комісії підлягають усі громадяни 2001 року народження, яким у період чергового призову виповниться 18 років, а також громадяни 1992-2000 років народження, у яких закінчилася відстрочка від призову, або які не призвані раніше на строкову військову службу з різних обставин. Відправці у війська підлягають громадяни України 1992-1999 року народження.
3. Усі громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути на призовну дільницю за адресою: місто Новоград-Волинський, вулиця Соборності, 74, у встановлений час із документами, що зазначені в повістках. Громадяни, які не отримали особистих повісток на призовну комісію, зобов’язані прибути до об’єднаного міського військового комісаріату 04 березня 2019 року, на 9 годину, та мати при собі документи, які засвідчують особу.
4. Усі особи призовного віку, які підлягають призову на строкову військову службу і тимчасово перебувають на території міста Новограда-Волинського та Новоград-Волинського району, зобов’язані негайно повернутися до місця проживання та з’явитися у об’єднаний міський військовий комісаріат для проходження призовної комісії.
5. На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» керівники підприємств, установ, організацій, в тому числі — навчальних закладів, незалежно від їх підпорядкування і форми власності, зобов’язані відкликати призовників із відряджень для забезпечення своєчасного прибуття їх на призовну дільницю.
6. Громадяни, які ухиляються від призову і не з’являються за повісткою до військового комісаріату, несуть відповідальність, згідно з законодавством.
В.ВОЛОВИК, т.в.о. військового комісара Новоград-Волинського об’єднаного міського військового комісаріату, майор

РОЗ’ЯСНЕННЯ
Новоград-Волинським ОМВК на підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та Указу Президента України від 30 січня 2019 року №22/2019 у квітні-червні 2019 року проводить призов на строкову військову службу громадян України чоловічої статі 1992-2001 років народження, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 20 років і які не мають права на відстрочку або втратили право на відстрочку від призову на строкову військову службу:

  • виконання завдань поза зоною проведення ООС;

  • після прибуття до військової частини одноразова виплата (матеріальна допомога) в розмірі 3400 грн.,

  • зарахування для продовження навчання до того самого навчального закладу, де вони навчалися до призову на службу;

  • забезпечення при звільненні зі служби справним обмундируванням, проїзними документами до місця проживання;

  • безоплатний проїзд всіма видами транспорту загального користування на час служби;

  • призивний вік — 20-27 років;

  • терміни служби — 18 місяців, з вищою освітою — 12 місяців;

  • безоплатне лікування при наявності медичних показань;

  • за весь період проходження військової служби надається відпустка тривалістю 10 календарних днів;

  • можливість підписання контракту після проходження строкової служби;

  • можливість працювати в силових структурах інших відомств (спецпідрозділи МВС, СБУ) після проходження служби;

  • за громадянами України, які під час призову офіційно працюють на підприємствах, установах та організаціях, незалежно від підпорядкування і форм власності, під час служби у ЗСУ, згідно з законом України, зберігається робоче місце, за кожен місяць підприємство виплачує місячну заробітну плату.

  • під час проходження служби у ЗСУ військовослужбовці отримують грошове забезпечення від Міністерства оборони України, залежно від посади, на яку вони будуть призначені.