Відкрито благодійний рахунок для допомоги постраждалим від стихії

Злива, град, сильний вітер та, навіть, смерч завдали значних збитків на території Новоград-Волинського району. Тільки в Пилиповицькій сільській раді сума збитків становить близько 660 тис. грн.
Тривалі дощі підтопили подвір’я та будинки по всьому району. Піщівська та Пилиповицька сільські ради оголосили надзвичайну ситуацію об’єктового рівня в постраждалих населених пунктах.
Новоград-Волинська райдержадміністрація продовжує надавати допомогу мешканцям району. Пилиповицька громада отримала з матеріального резервного фонду районного бюджету 500 листів шиферу та шиферні цвяхи. Відділ освіти райдержадміністрації отримав 40 листів шиферу на ремонт котельні Великомолодьківської школи. Сільська рада вже виділила 68 тис. грн, районною та обласною адміністрацією готуються матеріали з надання фінансової допомоги постраждалим.
У зв’язку з найбільшими втратами на території села Пилиповичів та Анети (постраждали 55 домогосподарств), сільська рада відкрила благодійний рахунок: р/р 31556367244680, МФО 820172, ЄДРПО 04344009, Код Доходу 25020200 «Для надання матеріальної допомоги постраждалим внаслідок стихійного лиха жителям Пилиповицької сільської ради» з надією на допомогу від небайдужих.
Дамбу на річці Титиж, що в селі Жеребилівка Піщівської громади, розмив великий потік води, який зруйнував декілька мостів та затопив велику територію. Аби якнайшвидше відбудувати мости та затоплені дороги, районна державна адміністрація звернулася до управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА, до компетенції якого належить їх відновлення. Також наразі ведеться діалог з усіма підприємцями та промисловими підприємствами району з приводу благодійного пожертвування. Незважаючи на те, що погодні умови не змінюються, за даними метеостанцій, рівень води в річках хоч і повільно, та знижується.
Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА