День Героїв у Новограді-Волинському

День Героїв у Новограді-Волинському

23 травня в Україні відзначають День Героїв. Вшановують українських вояків, які боролись за волю українського народу, — козаків, повстанців, українських січових стрільців, вояків армії УНР, УПА та діячів ОУН, учасників революції Гідності, антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на Сході України.
23 травня матері, дружини, родичі загиблих героїв сьогодення з портретами своїх рідних, представники міської влади, громадські організації, молодь, громадсько-активні мешканці міста зібрались біля Арки Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО, щоб разом віддати данину пам’яті героям минувшини та шану новітнім героям, які сьогодні віддають свої життя за соборність і незалежність нашої Батьківщини.
До учасників заходу звернувся в.о. міського голови Сергій Колотов, який підкреслив, що День Героїв — це день пам’яті українців, які присвятили своє життя служінню українській нації, тим, хто боронив Україну до останнього подиху. «До переліку таких постатей додалися й новоград-волинці, чиї імена увіковічені на Арці пам’яті Небесній Сотні та загиблим учасникам АТО, в Меморіалі пам’яті загиблим воїнам місцевого гарнізону. Вклоняємося нашим батькам і дідам, які навіки вписали свої імена у літопис всенародної боротьби за незалежну Україну, та всім українцям, зокрема нашим землякам — військовослужбовцям Новоград-Волинського місцевого гарнізону, які, у непростий для нашої країни час, одними із перших вирушили боронити кордони нашої держави на східному рубежі, героїчно захищаючи наш суверенітет та територіальну цілісність», — зазначив Сергій Колотов.
До слова було запрошено дружину загиблого героя, нашого земляка Ларису Лісовську, директора міського Молодіжного центру Володимира Ліберду та виконуючого обов’язки командира 30-ї окремої механізованої бригади імені Князя Костянтина Острозького Руслана Огібіна.
Схиливши голови у скорботі, хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять героїв усіх часів та поклали квіти до Арки пам’яті Небесній Сотні та загиблим учасникам АТО.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради